U jednoj od budućih ruta vlaka Orient Expressa nalazi se Hrvatska

0

Split na ruti popularnog Orient Expressa.

Luksuzni vlak Orient Express, koji je prije 150 godina pokrenuo Georges Nagelmackers, uskoro se vraća u turistički promet, a u jednoj od budućih ruta koje će ići iz Italije kroz čak osam zemalja naći će se i Hrvatska.

Radi se o projektu luksuznog željezničkog turizma koji se realizira u suradnji s investitorom Arsenale SpA i hotelske Accor grupe, prvi vlak Orient Express La Dolce Vita svoje će prve putnike dočekati 2023. godine. Šest vlakova nudit će nekoliko itinerera, uključujući tri međunarodna odredišta od Rima do Pariza, Istanbula i Splita. Koncept novih vlakova Orient Express La Dolce Vita odaje počast povijesnom razdoblju glamura, joie de vivre i umjetničkog žara u Italiji tijekom 1960-ih, a putovanje će se nadopunjavati hotelskim sadržajima Accor grupe u različitim odredištima vlaka. Tako će se u Rimu 2024. godine otvoriti i prvi hotel Orient Express Minerva.

U Splitu će dočekati dva Accorova Hotela, boutique Hotel MGallery Fermai koji je otvoren početkom ove godine, prvi je Mövenpick hotel na zemlji, koji se oko 150 soba planira otvoriti na proljeće 2023. i taman će biti spreman za goste Orient Express vlaka .

Ruta Rim-Venecija-Split uključuje putovanje uz obalu, od Venecije do Trste, uz dalmatinsku obalu do Splita, tako da vlak slijedi dio povijesne rute Orient Expressa. “Putovanje se nastavlja uz dalmatinsku obalu, s pogledom na more i otoke, da bi napokon vlak sa velikim stilom stigao u Split, grad poznat po svojoj likovnoj umjetnosti i kulturi”, stoji u najavi organizatora, koji poziva putnike da krenu na putovanje prekrasnim talijanskim i mediteranskim krajolikom. boutique Hotel MGallery Fermai koji je otvoren početkom ove godine, prvi je Mövenpick hotel u zemlji, koji se s oko 150 soba planira otvoriti na proljeće 2023. i taman će biti spreman za goste Orient Express vlaka piše poslovni hr.

Vlak koji je na prvom mjestu ipak osmišljen da promovira sve što nosi pečat “Made in Italy” promovira se i kao ekološki prihvatljiva avantura “sporog turizma”, u kojoj se istražuju zaboravljene ceste, otkrivaju skrivena blaga i blaga arhitekture. Održivost će se implementirati i uz korištenje zelenih i inovativnih tehnologija, kao što je energija vodika kako bi se smanjio utjecaj na okoliš, a u gastro ponuditi će se nuditi lokalni proizvodi i vina.