Utorak, 7 prosinca, 2021
1.1 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaOD JESENI STUDIJ RAČUNARSTVA U VINKOVCIMA

OD JESENI STUDIJ RAČUNARSTVA U VINKOVCIMA

Foto:VSŽ

OD JESENI STUDIJ RAČUNARSTVA U VINKOVCIMA

Od jeseni, početkom nove akademske godine 2021./2022. Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT) započet će s izobrazbom studenata u Vinkovcima kroz dislocirani preddiplomski redoviti stručni studij računarstva.

Tim povodom ugovor o suradnji s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek danas su s dekanom FERIT-a dr.sc. Dragom Žagarom potpisali vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, direktor Centra kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj dr.sc. Ivan Ambroš.

Foto:VSŽ


 

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić istaknuo je kako je ideja o ovome hvalevrijednom projektu nastala za vrijeme prijašnjeg župana Bože Galića te kako pozitivni aspekti ovog projekta su za grad Vinkovce i Vukovarsko-srijemsku županiju nemjerljivi materijalnom vrijedošću.

Otvaranjem Studija računarstva, uz također otvoreni Studij drvne tehnologije, grad Vinkovci vraća svoj status grada, koji je u prošlosti bio grad u kojem je postojao fakultet a koji je taj status u jednom periodu nažalost izgubio. Naglasio je važnost IT sektora koji bilježi najbrži rast i koji za sobom povlači brojne pozitivne učinke, kroz izuzetnu zainteresiranost mladih, lakši pronalazak posla te visoke plaće. Prilika je to da mladi ljudi s našega područja koji su bili prisiljeni stjecati fakultetsko obrazovanje sličnih disciplina drugdje sada isto mogu ostvariti i u Vinkovcima, u našoj županiji.

Foto:VSŽ


Stručni studij trajat će 6 semestara, a studenti će završetkom izobrazbe steći 180 ECTS bodova i zvanje „stručni/a prvostupnik/prvostupnica inženjer/inženjerka računarstva“. Ovaj stručni studij pokreće se u suradnji Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vinkovaca koji će sufinancirati studij po 150.000 kuna po semestru, dok će županijska tvrtka Centar kompetencija pružati logističku podršku odnosno organizirati praksu u lokalnim tvrtkama. Sukladno Sporazumu, FERIT se obvezuje upisati minimalno 25 do maksimalno 40 studenata u prvoj godini, a nastava će se, dok se ne izgradi Centar za digitalizaciju i razvoj, održavati u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Vinkovcima.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.