Nedjelja, 19 rujna, 2021
22 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaVlada RH odobrila 2.000.000 kuna za obračun s komarcima u VSŽ

Vlada RH odobrila 2.000.000 kuna za obračun s komarcima u VSŽ

SUFINANCIRANJE TRETIRANJA KOMARACA NA PODRUČJU VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Na današnjoj 69. sjednici Vlada Republike Hrvatske, a sukladno upućenoj zamolbi Vukovarsko-srijemske županije za pomoć za provođenje mjera dezinsekcije komaraca na području Vukovarsko-srijemske županije, Vlada RH donijela je odluku i u tu svrhu odobrila financijska sredstva u iznosu 2 milijuna kuna.

Foto:Vlada RH


Ovim putem upućujemo zahvalu Vladi RH na čelu s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem na odobrenim sredstvima za suzbijanje komaraca na području Vukovarsko-srijemske županije. Dobivena sredstva bit će raspoređena jedinicama lokalne samouprave uvažavajući dosada poduzete aktivnosti u tretiranju komarca i potencijalnim ugrozama od povećanja brojnosti komaraca
na pojedinim područjima, a u skladu sa izdanim preporukama u okviru izvješća o stanju i brojnosti komaraca na području VSŽ Odjela za biologiju Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku te drugih ovlaštenih tijela za provođenje monitoringa.

Provođenjem mjera dezinsekcije komaraca na području Vukovarsko-srijemske županije svakako će se poboljšati kvaliteta života na ovom području, a zasigurno će se umanjiti rizik i izgledi za pojavom i prijenosom virusa kao javnozdravstvenog problema.

 

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.