Odana počast žrtvama Vukovara paljenjem svijeća ispred vukovarske bolnice

0
66

Odana počast žrtvama Vukovara paljenjem svijeća ispred vukovarske bolnice

Večeras, uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2020., uz molitvu i paljenje svijeća, odana je počast žrtvama vukovarske bolnice, koji su zatečeni i odvezeni u smrt.


Svijeću je zapalio župan Vukovarsko-srijemske župnije Damir Dekanić, zajedno s predsjednikom Županijske skupštine Draženom Milinkovićem i zamjenikom župana Franjom Oreškovićem.


Molitvi su se pridružili te podno spomenika zapalili svijeću i potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar obrane dr.sc. Mario Banožić, župani Dubrovačko-neretvanske i Varaždinske županije Nikola Dobroslavić i Anđelko Stričak, saborski zastupnici Nikola Mažar, Marijana Balić i Marijan Pavliček, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, brigadni general Mijo Validžić, posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković – Mladi Jastreb te djelatnici vukovarske bolnice, predstavnici braniteljskih udruga kao i građani.


U programu prilagođenom epidemiološkim uvjetima, sudjelovali su članovi Klape “Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarice, čitači s prigodnim čitanjem a molitvu za sve ubijene ranjenike, civile te zdravstveno i nezdravstveno osoblje predvodio je župnik župe sv. Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić, zajedno s fra Slavkom Milićem, fra Matijom Marijićem i vlč. Zvonimirom Martinovićem.

Nakon molitve, zapaljene svijeće položene su na spomen obilježju u dvorištu bolnice.