Srijeda, 6 srpnja, 2022
27 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaOdana počast žrtvama Vukovara paljenjem svijeća ispred vukovarske bolnice

Odana počast žrtvama Vukovara paljenjem svijeća ispred vukovarske bolnice

Odana počast žrtvama Vukovara paljenjem svijeća ispred vukovarske bolnice

Večeras, uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2020., uz molitvu i paljenje svijeća, odana je počast žrtvama vukovarske bolnice, koji su zatečeni i odvezeni u smrt.


Svijeću je zapalio župan Vukovarsko-srijemske župnije Damir Dekanić, zajedno s predsjednikom Županijske skupštine Draženom Milinkovićem i zamjenikom župana Franjom Oreškovićem.


Molitvi su se pridružili te podno spomenika zapalili svijeću i potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar obrane dr.sc. Mario Banožić, župani Dubrovačko-neretvanske i Varaždinske županije Nikola Dobroslavić i Anđelko Stričak, saborski zastupnici Nikola Mažar, Marijana Balić i Marijan Pavliček, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, brigadni general Mijo Validžić, posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković – Mladi Jastreb te djelatnici vukovarske bolnice, predstavnici braniteljskih udruga kao i građani.


U programu prilagođenom epidemiološkim uvjetima, sudjelovali su članovi Klape “Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarice, čitači s prigodnim čitanjem a molitvu za sve ubijene ranjenike, civile te zdravstveno i nezdravstveno osoblje predvodio je župnik župe sv. Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić, zajedno s fra Slavkom Milićem, fra Matijom Marijićem i vlč. Zvonimirom Martinovićem.

Nakon molitve, zapaljene svijeće položene su na spomen obilježju u dvorištu bolnice.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije