U Vinkovcima otkriven mural i položen vijenac za sve vukovarske žrtve

0

U Vinkovcima otkriven mural i položen vijenac za sve vukovarske žrtve

U cijeloj Vukovarsko-srijemskoj županiji se, uz molitvu i paljenje svijeća, odaje počast u znak sjećanja na žrtvu Vukovara i okolice.

Tako se večeras u podvožnjaku na izlazu iz Vinkovaca prema Vukovaru, obilježilo otkrivanje murala posvećenog smrtno stradaloj djeci u Domovinskom ratu vinkovačke slikarice Josipe Mudnić, koja se predstavila svojim crtežima na zidinama pothodnika.


Nakon himne i minute šutnje položen je zajednički vijenac pokraj oslikanog murala, a svijeće su zapalili ministar obrane dr.sc. Mario Banožić, župan Damir Dekanić, saborski zastupnik Mladen Karlić, gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić te brojni branitelji i članovi obitelji stradalih žrtava kao i članovi Udruge 5. Gardijske brigade „Sokolovi“ i vinkovački navijači – Ultrasi i brojni građani Vinkovaca koji su do podvožnjaka došli procesijom od gradskog parka.


 

Nakon polaganja vijenca, bijelim platnom mural su otkrili hrvatski branitelja Zoran Šorli, Marijan Almaši i Željka Jurić Mitrović – poznata malena djevojčica u plavom kaputiću, koja je doživjela tragediju Vukovara.