Održana tematska sjednica Županijske skupštine, vezano za aktualno demografsko stanje

0

Tematska sjednica Županijske skupštine Vukovarsko -srijemske županije, vezana na aktualno demografsko stanje, održana je danas u Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima. Sjednica je organizirana na inicijativu župana Damira Dekanića kako bi i vladajući i oporba dobili priliku iznijeti svoja viđenja i prijedloge za rješenje trenutnog demografskog stanja.

– S obzirom da demografska slika nije sjajna već dulje vrijeme, bilo je nužno otvoriti raspravu i zatražiti konkretne prijedloge svih vijećnika i klubova o opcijama za rješenje stanja, ali u skladu s proračunom – rekao je župan Dekanić.


Na žalost, kaže, prijedlozi koji su stigli, iako kada je riječ o idejama ima i dobrih, nisu definirali s kojih bi se pozicija u proračunu sredstva skidala.

– Najbitnije je da uistinu imamo dobru volju i da će se uvažiti svi oni dobri i pozitivni prijedlozi – poručio je Dekanić.

Na sjednici se raspravilo o apsolutno svim pristiglim prijedlozima te će se vrlo brzo sazvati nova tematska sjednica na kojoj će se iznijeti zaključci sa elaboriranim stavovima i konkretnim prijedlozima s kojih će se pozicija nešto skidati s proračuna, kao i gotov prijedlog s kojim će se ići prema državnoj razini kako bi se neke stvari promijenile.