Održava se svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka na Principovcu u Iloku

0

U tijeku je svečanost obilježavanja Dana Grada Iloka

U svečanoj dvorani „Princeps“ na Ladanjskom imanju Principovac u Iloku održava se svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka, povodom 23. listopada – Dana grada Iloka. Svečanoj sjednici nazočan je župan Božo Galić, u svojstvu izaslanika Predsjednika Vlade RH Andrej Plenković, koji se nazočnima obratio prigodnim riječima i čestitao Dan grada.

Foto:VSŽ

Na svečanoj sjednici su gradonačelnica Iloka Marina Budimir i predsjednik Gradskog vijeća Filip Petrik pozdravili sve nazočne goste i uzvanike kao i predsjednika RH Zorana Milanovića.

Uz prigodni promotivni video o Gradu Iloku, na kojem će se prikazivati sve što je učinjeno u proteklih godinu dana, uručiti će se nagrade najupsješnijim učenicima srednje škole za postignut odličan uspjeh te javna priznanja Grada Iloka za iznimna dostignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak grada Iloka.

Dana Grada Iloka se obilježava na blagdan njegovog zaštitnika ali i Europe i vojnih kapelana, Sv. Ivana Kapistrana, franjevca iz Italije koji je umro u Iloku 23. listopada 1456. godine.

Autor:VSŽ