Oglasio se Plenković: “Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu”

0

Nakon što su obrađena gotovo sva biračka mjesta, HDZ je na 61 osvojenom mandatu, a Rijeke pravde su na 42. Treća najjača politička stranka u Hrvatskoj je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata, Most je na 11, a Možemo! na 10 mandata. Po dva mandata osvojili su IDS i Nezavisna platforma Sjever, a jedan je mandat osvojila koalicija Fokusa i Republike.

U V. izbornoj jedinici, u čijem sastavu se nalazi i Vukovarsko-srijemska županija, uvjerljivi pobjednik izbora je koalicija predvođena HDZ-om koja je osvojila sedam saborskih mandata te ćemo tako među saborskim zastupnicima, po prvi puta iz naše županije vidjeti vinkovačkog gradonačelnika, Ivana Bosančića i Nikolu Mažara.

Rijeke pravde – 3Domovinski pokret 3MOST/Suverenisti – 1.

U saborske klupe ulaze:

HDZ – Marin Piletić, Antonija Jozić, Danijel Marušić, Ivan Bosančić, Pero Ćosić, Nikola Mažar, Željo Glavić (42,77%)

SDP – Predrag Matić, Mario Milinković, Martina Vlašić Iljkić (19,58)

DP – Ivan Penava, Dubravka Lipovac Pehar, Josip Dabro (17,38%)

MOST/Suverenisti – Marijan Pavliček (8,48%)

Andrej Plenković oglasio se na Facebooku HDZ-a te poručio da će se uskoro znati s kime će HDZ sastaviti većinu.

“Osjećaj je odličan, treća pobjeda zaredom, i to uvjerljiva, to nitko prije nas nije uspio! Jako smo zadovoljni, srušen je mit da visoka izlaznost ne odgovara HDZ-u”, poručio je predsjednik Andrej Plenković. 

 “Vrlo skoro doznat ćete s kim ćemo formirati novu većinu u Sabor RH. S nekim smo se kolegama čuli već u samoj izbornoj noći, razgovore nastavljamo danas. Sve ide dobro, pobjednici će i u trećem mandatu predvoditi Vladu RH”, napisao je Plenković.