Prvi rezultati DIP-a: HDZ u velikom vodstvu sa 65 mandata, SDP-u 42

0

Oko 450 tisuća birača više nego prije četiri godine glasovalo je do srijede poslijepodne na izborima za 11. saziv Hrvatskoga sabora, pokazuju podaci Državnog izbornog povjerenstva (DIP). Do 16, 30 glasovalo je milijun i 605 tisuća birača (50, 60 posto), prije četiri godine milijun u 150 tisuća birača (34, 04 posto)

Prve rezultate izbora za 11. saziv Hrvatskog saboraDržavno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo je u srijedu u 21 sat, te će  privremene rezultate ažurirati svakih 15 minuta. DIP će odmah po utvrđivanju rezultata glasovanja bez odgode iste objaviti na svojoj mrežnoj stranici.

21:18 – Stižu novi rezultati, sada je obrađeno 31,69 posto glasova. HDZ-u pripada 65 mandata, Rijekama pravde 42. Most osvaja 10, Domovinski pokret 9, Možemo 5, IDS 4, NPS 2, Fokus 2

Rezultat je puno bolji od izlaznih anketa, uvjerljivi smo pobjednici u trećem mandatu, građani podupiru politiku koju vodimo. Druga strana je vodila prljavu kampanju, ali se pokazalo da građani to ne honoriraju, poručio je iz HDZ-ovog stožera Gordan Jandroković piše večernji hr.

Prema prvoj izlaznoj anketi u V. izbornoj jedinici u kojoj je HDZ osvojio 8 mandata komentirao je novi saborski zastupnik i drugi na listi HDZ-a Ivan Bosančić.

Foto: Screenshot DIP
Foto: Screenshot DIP

“Ponosan sam na našu Županijsku organizaciju koja je prema prvim procjenama sudjelovala u najboljem rezultatu. Ako nam izlazne ankete daju osam mandata, to je bio naš cilj i mi smo iznimno zadovoljni. Sada kada izađu prvi neslužbeni rezultati, a podaci s terena govore da smo pobijedili gotovo na svim biračkim mjestima, ne možemo time biti nezadovoljni, još kada čujemo danas i da je pobjeda u Vukovaru, daje nam ponovno pravo reći da smo utvrda Hrvatske demokratske zajednice i nastavljamo ovim tempom uz vjetar u leđa na sljedećim izborima koji su pred nama od europskih, predsjedničkih pa sve do lokalnih gdje će se ponovno u svakom mjestu zaplaviti Vukovarsko-srijemska županija”, najavljuje v.d. predsjednika vukovarsko-srijemskog HDZ-a koji je prema svemu sudeći uspio revitalizirati županijski HDZ i privući veliki broj simpatizera stranke na krajnjem Istoku Hrvatske.