Opća županijska bolnica Vinkovci: Odgađaju se svi unaprijed dogovoreni zahvati koji nisu hitni.

0

Iz Opće županijske bolnice Vinkovci javljaju kako je popunjeno 70% bolničkih kapaciteta. Odgađaju se svi zahvati unaprijed dogovoreni, a koji nisu hitni.

Ostaju ambulantni pregledi, a ako bude bilo kakvih promjena, pacijenti će biti telefonski prethodno obaviješteni. Prednost imaju onkološki i hitni bolesnici, potvrdila nam je  glasnogovornica bolnice Sonja Marinković.

Podsjetimo, u Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 53 nova slučaja zaraze koronavirusom, dok je ukupno u Hrvatskoj 1413 novooboljelih. Zbog aktualnog stanja u državi oglasio se i ministar zdravstva Vili Beroš koji je naredio potpunu mobilizaciju zdravstva.

“Aktualno stanje s korona virusom tjera nas sve u zdravstvenom sustavu na izvanredni angažman, od liječnika primarne zdravstvene zaštite, hitne pomoći, zavoda za javno zdravstvo do svih bolnica koje skrbe za sve oboljele. Naredio sam kao ministar zdravstva potpunu mobilizaciju cijelog javnozdravstvenog sustava u Hrvatskoj. Upravo je ovo vrijeme da pokažemo istinsku predanost našem pozivu”, objavio je ministar.

 

Foto: Orion info

 

 

Izvor: novosti hr