Spajanjem s drugim tvrtkama u PIK-u Vinkovci neće doći do otpuštanja radnika, najavljena i dodatna ulaganja

0

Duže vremena u javnosti se priča o mogućem spajanju slavonskih poljoprivrednih giganata Belja, VUPIK-a i PIK-a Vinkovci u jednu cjelinu pod nadzorom Fortenova grupe. Jasno je stoga da radnike ovih tvrtki, kao i lokalne čelnike gradova i općina na čijem području one imaju zemlju u zakupu, zanima koji je krajnji rezultat takvog spajanja. Tim povodom danas je u Vinkovcima održan sastanak s izvršnim direktorom Fortenova grupe Fabrisom Peruškom na kojem su, između ostalih, sudjelovali gradonačelnici Vinkovaca i Otoka Ivan Bosančić i Josip Šarić, načelnici općina Andrijaševci, Privlaka, Jarmina i Ivankovo te župan Božo Galić.

“Svi znamo da PIK ima nemjerljiv utjecaj na ovom području i zanimalo nas je stoga kako će se možebitno spajanje ovih tvrtki odraziti na naš kraj. Samim sastankom možemo biti zadovoljni jer dobili smo garancije da neće biti otpuštanja radnika i da će se u ove tvrtke dodatno ulagati. Mi ćemo i nadalje komunicirati s Fortenova grupom, u nadi da ćemo u ovom pogledu biti partneri, a ne suprotstavljene strane”, poručio je nakon sastanka gradonačelnik Bosančić.

Izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško također je rekao kako će ovakvi sastanci postati redovan način komunikacije s lokalnom upravom. Zanimalo nas je kakvi su konkretno planovi Fortenova grupe kada je PIK Vinkovci u pitanju na što je Peruško odgovorio kako je detaljan plan investicija još uvijek u izradi.

“Kada riješimo pitanje naše kapitalne strukture, što će se dogoditi sljedeće godine, možemo reći da ćemo tada biti kompanija s najvećim investicijskim potencijalom u regiji. Upravo s predstavnicima lokalne uprave želimo vidjeti što možemo poduzeti i učiniti, a na obostrano zadovoljstvo. Tu prije svega mislim na izgradnju novih farmi i proširenje proizvodnje”, naglasio je.

Na pitanje hoće li PIK Vinkovci izgubiti svoju pravnu osobnost ulaskom u zajednicu s drugim tvrtkama, poručio je da se tako nešto neće dogoditi te da se radi samo o integraciji određenih zajedničkih funkcija, a kako bi kompanija postala efikasnija. Župan Božo Galić i ovom je prilikom istaknuo važnost ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju na našem području, ali u smislu izgradnje potrebne infrastrukture i proizvodnje gotovih proizvoda, kako bi konačno prestali biti samo sirovinsko područje.

Foto:Orion info

Foto:Orion info

Izvor: novosti hr