Otkriveni počinitelji provala na vukovarskom području

0
Foto: pixabay ilustracija

Foto: Ilustracija

Opsežnim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici Policijske postaje Vukovar razriješili su 11 provalničkih krađa počinjenih ove godine u dvije vukovarske gradske četvrti.

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar proveli su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom iz Mohova i 41-godišnjakom iz Vukovara te 61-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje da su u razdoblju od siječnja do kraja travnja ove godine počinili niz provalničkih krađa na području vukovarskih gradskih četvrti Sajmište i Borovo Naselje.

Za počinjenje osam kaznenih djela „Teška krađa“ sumnjiče se 44- i 41-godišnjak, za jedno istovrsno kazneno djelo 44-godišnjak i 61-godišnjak, te za jedno sva trojica, dok se za posljednje počinjeno kazneno djelo „Teška krađa“ sumnjiči 41-godišnjak.

Provaljivali su većinom u nenastanjene obiteljske kuće, dok se u jednom navratu 76-godišnja vlasnica nalazila u kući prilikom provale, kada se zaključala u prostoriju dok se provalnici nisu udaljili. U jednom slučaju provaljeno je u teretno vozilo vukovarske tvrtke, te u posljednjoj provali u prostorije udruge.

U provalama su otuđili novac, nakit, pogonsko gorivo, suhomesnate proizvode, motorne pile i trimer, električne kablove, dijelove za ugradnju sustava centralnog grijanja i ostalo.
Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 82.000 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, sva trojica osumnjičenih predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dok je posebno izvješće dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

Rješenjem Županijskog suda u Vukovaru određen im je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana te su predani u Zatvor u Osijeku.