Otvoreno plivačko natjecanje u okviru Mjeseca borbe protiv ovisnosti

0
100

Otvoreno plivačko natjecanje u okviru Mjeseca borbe protiv ovisnosti

U organizaciji županijskog Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti, Plivačkog kluba Orion iz Vinkovaca te Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Vinkovcima, provodi se Projekt „Plivajmo za zdrave Vinkovce” u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Projekt je okupio 130 djece iz 7 gradskih osnovnih škola sa ciljem razvijanja samopouzdanja odnosno pozitivne slike o sebi te promicanja zdravog razvoja mladih osoba, ali i prevencije rizičnih ponašanja.


Plivačko natjecanje otvorio je zamjenik župana Franjo Orešković te je tom prigodom rekao kako je važno ovo natjecanje.

Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti, u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti i ove godine sudjeluje u organizaciji plivačkog natjecanja „Plivamo za zdrave Vinkovce.“ Ovo natjecanje je jedan od primjera što naše Povjerenstvo radi a cilj je, između ostaloga, usmjerenost prema djeci i mladima, razvijanje svijesti o očuvanju zdravlja te sprječavanje rizičnog ponašanja. – naveo je Orešković.


Izrazivši zadovoljstvo s velikim odazivom djece, zamjenik Orešković je spomenuo kako su djeca zainteresirana za ovakve aktivnosti.

  • Drago nam je što djeca sudjeluju u našim aktivnostima, oni svojim primjerom mogu biti uzor svojim vršnjacima ali i svima nama da uz takvu djecu ne moramo brinuti za budućnost. Čestitam svim sudionicima, uz poruku : SVI STE POBJEDNICI! – izjavio je zamjenik župana.

O samom projektu i organizaciji natjecanja objasnila je trenerica Maša Pešec.

  • Cilj ovog natjecanja nije isključivo promocija plivanja i pokazivanja natjecateljskih vrijednosti nego promocija zdravih stilova života, ukazivanje na usvajanje zdravih navika, druženje te pokazivanje na koji se način strukturirano može provoditi slobodno vrijeme i da se u ovim ludim vremena, gdje su djeca dosta skučena, što se tiče sportskih aktivnosti, provođenja vremena i druženja, pokazati kako se zajedničkim radom može organizirati nešto što je sigurno, zdravo i nadasve potrebno i našem gradu i našoj županiji – rekla je trenerica.

Bavljenje sportom i bilo kojom fizičkom aktivnošću uvijek pruža zadovoljstvo i ispunjenost, ali omogućava druženje što je važno u razvoju djeteta, ističe Pešec te naglašava kako je sport jedan od ključnih čimbenika u prevenciji razvijanja lošeg ponašanja jer njime djeca dobivaju dodatnu zanimaciju u ispunjavanju slobodnog vremena.
Zaključila je kako je vrlo važno za odgoj djeteta je da dijete ima strukturirano slobodno vrijeme, da ima točno određeno vrijeme za točno određene aktivnosti i kroz takav način života ostaje u jednom zdravom okruženju, zdravog razmišljanja i sposobno je donositi odluke.