Nedjelja, 27 studenoga, 2022
5 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaOštetili vlastitu tvrtku za gotovo 2 milijuna kuna

Oštetili vlastitu tvrtku za gotovo 2 milijuna kuna

Foto: Ilustracija

Direktor i ovlašteni zastupnik sumnjiče se da su, bez stvarne i pravne osnove za plaćanje, s računa vinkovačkog trgovačkog društva transferirali gotovo 2 milijuna kuna na račun novoosnovanog povezanog trgovačkog društva u Republici Srbiji.

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61- i 34-godišnjakom, obojica iz Vinkovaca, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Naime, u razdoblju od lipnja do studenog 2017. godine, 34-godišnjak je, kao jedini član uprave s ovlastima samostalnog zastupanja vinkovačkog trgovačkog društva za trgovinu i usluge, a prema prethodnom dogovoru sa 61-godišnjim vlasnikom tog trgovačkog društva, bez stvarne i pravne osnove za plaćanje u tri navrata s računa trgovačkog društva transferirao gotovo 2.000.000 kuna na račun novoosnovanog trgovačkog društva u Novom Sadu u Republici Srbiji, u kojem je 34-godišnjak imao svojstvo direktora.

Time su pribavili znatnu nepripadnu imovinsku korist povezanom trgovačkom društvu u Republici Srbiji na štetu financijskih probitaka vinkovačkog trgovačkog društva.

Protiv obojice osumnjičenika podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu izvijestili su iz PU vukovarsko srijemske.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije