Petak, 1 srpnja, 2022
25 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaPD Frankopan na Srimušijadi u Velikoj

PD Frankopan na Srimušijadi u Velikoj

Nedjelja, 6. ožujka, planinari Frankopana odazvali su se pozivu prijateljskog društva “Mališćak” iz Velike. na njihovu već tradicionalnu manifestaciju pod nazivom “Srimušijada”.

Planinarima su uz strućno vođenje licenciranih vodiča, bile ponuđene dvije planinarske staze. Jedna iz Velike, preko Lapjaka na Nevoljaš u trajanju od 3.5 h, i druga, od planinarskog doma “Lapjak” do vrha Ćešljakovački vis, i nazad do Velike u trajanju od 4.5 h.
Obje staze su imale zajedničku točku – lovački dom u Velikoj, gdje su mogli po simboličnoj cijeni od 10 kuna, okrijepiti se pićem i omletom sa srimušem,  medvjeđim lukom, koji inače raste u šumskim i planinskim krajevima i može ga se naći u ovo doba godine – rano proljeće. Među ostalim nazivima je i divlji luk, a bogat je antioksidantima, vitaminima A i C, niacinom i folnom kiselinom.
Unatoč hladnoći i snijegu, pozivu na ovaj planinarksi događaj odazvalo se oko 150 planinara iz desetak slavonskih društava, a budući da nam dolazi i dan žena, Frankopani su imali i svog predstavnika na manifestaciji “Sto žena na vrhu Mosora”.
Zainteresirani za planinarenje s Planinarskim društvom “Frankopan”, mogu se javiti predsjednici društva Dragici Šibenik na broj 099/516-1427, ili preko FB profila društva.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije