Nedjelja, 19 rujna, 2021
25 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaPLIVALIŠTE LENIJE SLAVI 12. ROĐENDAN: U četiri bazena uživalo je više od...

PLIVALIŠTE LENIJE SLAVI 12. ROĐENDAN: U četiri bazena uživalo je više od milijun posjetitelja

Termini za dječje rođendane na bazenima rezervirani su tjednima unaprijed
VINKOVCI – Vinkovačko dvoransko plivalište Lenije, koje čine četiri bazena – sportski, rekreacijski, hidromasažni te manji, plitki dječji bazen, nalazi se u samom srcu drevnog parka Lenije, gdje su smješteni još neki sportski objekti poput nogometnog stadiona Cibalia, košarkaške dvorane i teniskih terena, a sve je to dio budućeg sportskog centra.

U prosincu plivalište slavi 12. rođendan, i još se svi sjećaju kako je na otvaranju tadašnji gradonačelnik Mladen Karlić skočio u bazen u odjeći, pojašnjavajući da je to običaj kada se otvara bazen.

Uz plivanje, posjetitelji mogu uživati u raznim oblicima sporta, rekreacije, rehabilitacije, zabave te drugim oblicima zdravog načina života. Svi su bazeni zatvorenog tipa, no ljeti mogu uživati u otvorenom sunčalištu opremljenom ležaljkama, suncobranima i vanjskom terasom.


– Tijekom ovih 12 godina naš je objekt posjetilo više od milijun posjetitelja. Kako se već gotovo dvije godine borimo s koronom, vjerujemo da bi ta brojka bila i veća, no epidemiološke mjere donijele su pad broja posjetitelja i u našem sektoru. Ljeto i ljetne vrućine uvijek nam donesu i pojačan broj korisnika, kako onih sklonih rekreaciji, tako i onih koji osvježenje, zabavu, ili obiteljsko druženje pronalaze u našem objektu. Ljeti bilježimo i dolazak povećanog broja učenika, studenata te obitelji koje svoja obiteljska druženja provode s nama. Dolaskom jesenske sezone struktura korisnika mijenja se, pa nam se tako u objekt u većem broju vraćaju klubovi i udruge koje nastavljaju svoje aktivnosti u organiziranim terminima. Pozivamo svu zainteresiranu djecu, male plivače, ili one koji će to tek postati, da se prijave u jedan od klubova ili udruga koji provode svoje aktivnosti na našim bazenima te slobodno vrijeme ispune učenjem plivanja, zdravom rekreacijom, a kasnije možda iznjedrimo i neke buduće sportaše, prvake, olimpijce… Bebe ribe, obuka djece i odraslih neplivača, rekreativno plivanje kako za male tako i za one starije, natjecateljski program treninga, oblici korektivne gimnastike ili aqua aerobic, sve to naši klubovi nude i vjerujemo da se svako dijete ili odrasla osoba može pronaći u nekom od tih programa – kaže Ivona Šarić, voditeljica recepcije bazena Lenije, i dodaje kako je s dolaskom jeseni pojačano zanimanje za organizaciju dječjih rođendana na bazenima, pa su rođendanski termini rezervirani tjednima unaprijed.


– Ponosni smo što smo ove godine u suradnji s klubovima i udrugama grada Vinkovaca pružili svoje usluge kroz dva EU projekta. Projekt “Aktivni u starosti” okupio je umirovljenike u svakodnevnom organiziranom treningu u bazenu vođenom stručnim trenerom. U početku su umirovljenici bili sramežljivi, no ubrzo potom bazen se potpuno ispunio, a umirovljenici zatražili još sličnih aktivnosti. To nas izuzetno veseli, jer smo kroz ovaj projekt vidjeli koliko zapravo naši korisnici starije životne dobi imaju interesa za zdrav i ispunjen način života, samo im treba mali poticaj. Drugi je projekt vezan uz obuku neplivača pod nazivom “Mala škola plivanja”, i nastavljamo ga već od rujna. Namijenjen je djeci od pet do 14 godina i u okviru je nacionalnog projekta “Hrvatska pliva”. Riječ je o projektima “Vodeni vrtić” 1 i 2, “Sigurnost na vodi”, “Vinkovci za plivanje” te projektu “Naučimo plivati”. Svi oni okupljaju vrtiće i škole iz Vinkovaca, ali i iz cijele naše županije – zaključuje Ivona Šarić, dodajući kako vjeruje da će od jeseni ovi projekti polako oživljavati.

Izvor: glas slavonije

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.