Utorak, 19 listopada, 2021
10.4 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaPočela izrada strategije razvoja i građani će odlučivati o budućnosti Županje

Počela izrada strategije razvoja i građani će odlučivati o budućnosti Županje

Svi su pozvani dati primjedbe i prijedloge, želja je uključiti što više dionika i izraditi kvalitetan strateški dokument
ŽUPANJA

U tijeku je izrada Plana razvoja grada Županje za razdoblje 2022. – 2027., strateškog dokumenta koji će biti temelj planiranja svih budućih aktivnosti, projekata i programa te odrediti daljnji smjer razvoja Županje.

Služit će kao sredstvo kvalitetne komunikacije o ciljevima gradske uprave s građanima, poduzetnicima, ulagačima i posjetiteljima, definirati viziju razvoja grada, strateške razvojne ciljeve te ključne inicijative i razvojne mjere Grada u sljedećih pet godina. Svjesni iznimne važnosti tog dokumenta, iz Grada su pozvali sugrađanke i sugrađane, poduzetnike, predstavnike javnog sektora i sve ostale dionike da se aktivno uključe u kreiranje Plana razvoja Županje. Doprinos mogu ostvariti izražavanjem svojih potreba, interesa, mišljenja i preporuka popunjavajući anketni upitnik objavljen na službenoj internetskoj stranici Grada. Žele da svaki stanovnik Županje ima priliku dati svoje mišljenje i sugestije kako bi se što više sudionika uključilo u izradu kvalitetnog dokumenta. A poduzetnici i predstavnici civilnog sektora bit će i izravno kontaktirani kako bi upozorili na specifičnosti vezane uz svoje poslovanje i djelovanje.

Lokalna agencija za razvoj “Vjeverica”, kao nositelj i koordinator za strateško planiranje, usklađuje Plan razvoja s postojećim razvojnim strateškim dokumentima, a paralelno vodi i bazu projekata relevantnih za Županju.

– Trenutačno smo usred analize postojećeg stanja i određivanja strateških usmjerenja. Kako doći do tamo gdje želimo biti, odredit ćemo uz pomoć fokus-grupa s područja Županje iz javnog, realnog i civilnog sektora, kao relevantnih i referentnih dionika u razvoju strateškog plana. Sektorski smo ih podijelili kako bismo jasnije odredili naše strateške ciljeve i kako bismo, analizirajući njihove inpute, dobili precizan smjer i plan kako iz postojeće pozicije doći do buduće, odgovarajući na pitanje kako postići našu zadanu misiju i viziju – ističe direktorica Ružica Bičanić.

Napominje da građani svoje potrebe, interese, mišljenja i preporuke mogu dati popunjavanjem anketnog upitnika, a svaki će upitnik ići u daljnju analizu i definiciju smjera razvoja Županje.

– Činjenica je da ćemo na ovaj način zapravo svi mi imati priliku biti ključni dionici i sukreatori našeg Plana razvoja, što je na kraju i ključni indikator uspjeha u izradi takvog akta – zaključuje.

Što se tiče dinamike izrade, u planu je donijeti je do kraja ove godine, jer je kvalitetan strateški dokument nužan kao preduvjet za efikasnije korištenje novca iz financijske omotnice u novom programskom razdoblju EU-a.

Njegovoj je izradi, zaključuje Bičanić, potrebno pristupiti s posebnom pozornošću jer znači prioritetnu aktivnost kada je riječ o strateškom planiranju daljnjeg razvoja grada Županje, na dobrobit svih stanovnika.

Marija Lešić Omerović- glas slavonije hr

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.