Petak, 21 siječnja, 2022
-1.3 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaPodmeće li netko požare po Slavoniji? Gorjeli desetci nasada, planula i dva...

Podmeće li netko požare po Slavoniji? Gorjeli desetci nasada, planula i dva radna stroja

Foto: DVD CERNA
“Netko se očito poigrava”, kažu vatrogasci iz Cerne koji su imali 6 intervencija u par dana

 

Samo u nedjelju izbilo je više požara na otvorenom prostoru u kojem su izgorjeli desetci hektara površina i nasadi, a zapalila su se i dva radna stroja. Radi li se o namjernom podmetanju požara u nekim dijelovima Slavonije, znat će se nakon okončanja očevida protupožarnih inspektora.

Kako smo izvijestili u ponedjeljak, od četvrtka do nedjelje oko 1 sat vatrogasci z Cerne, iz Vukovarsko-srijemske županije, gasili su pet požara, no serija je nastavljena šestim koji je izbio u nedjelju navečer. Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Cerna, njih 15, zbog brze intervencije, uspjeli su ugasiti požar i tako spriječiti njegovo širenje. “Netko se očito poigrava”, kažu vatrogasci iz Cerne, a na policiji je da utvrdi radi li se o namjernom podmetanju požara ili o velikom broju neodgovornih pojedinaca koji ih izazivaju svojim neoprezom.

Foto:DVD CERNA

U Osječko-baranjskoj županiji u nedjelju su gorjeli strojevi, ali i usjevi.

– Oko 12 sati, kod Ladimirevaca, 46-godišnji hrvatski državljanin kosio je travu traktorskom kosilicom, koja se zbog tehničkog kvara i pregrijavanja zapalila. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Valpovo. Vlasniku je nastala materijalna šteta u iznosu od oko 15.000 kuna. Također u nedjelju, oko 15.45 sati, kod Antunovca, zbog kvara na alternatoru došlo je do zapaljenja kombajna prilikom vršenja pšenice. Vlasnici, 58-godišnjoj hrvatskoj državljanki, nastala je materijalna šteta u iznosu od oko 5000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo izvješće o navedenim događajima – doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Kako doznajemo iz Županijskog centra 112 Osijek, u požaru koji je izbio kod Valpova, uz kosilicu, opožareno je 30 stabala mladih oraha i površina od oko 1,5 hektara trave. Istoga dana vatrogasci iz Dalja i Erduta imali su veliku pomoć od daljskih policajaca koji su nekoliko vatrogasaca iz Erduta odvezli čamcem na lokaciju gdje je na obali Dunava kod Aljmaša gorjelo stablo. Vatrogasci iz Zelčina gasili su u nedjelju požar strništa na površini od jednog hektara između Zelčina i Creta Bizovačkog.

U Požeško-slavonskoj županiji, u petak od 12 do 14 sati u blizini mjesta Brđani, na još neutvrđeni način došlo je do požara na više poljoprivrednih površina pri čemu je opožarena površina od deset hektara. Na gradskom smetištu u Ulici Krndija u Pakracu, u subotu oko 23 sata, zbog samozapaljenja gorjelo je razno smeće.

Ništa bolje nije ni u ostatku Hrvatske. Naime, oko 50 hektara trave i niskog raslinja izgorjelo je u nedjelju u Sisačko-moslavačkoj županiji, odnosno u Petrinji. Taj veliki požar gasilo je 25 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP-a Petrinja, DVD-a Petrinja, Mala Gorica i Hrvatska Kostajnica piše glas slavonije hr.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.