Policija dvojicu alkoholiziranih vozača smjestila u posebnu prostoriju do otrježnjenja

0

Foto: Ilustracija

Jučer, 26. ožujka, prema dvojici alkoholiziranih vozača određena mjera smještanja u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U protekla 24 sata, 26./27. ožujka, na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega tri s materijalnom štetom (cesta Mirkovci-Stari Jankovci, Vinkovci, granični prijelaz Bajakovo) i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Vođinci).

Radi sprječavanja počinitelja prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola da nastavi s činjenjem prekršaja, policijski službenici su jučer, 26. ožujka, odredili mjeru smještanja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva prema dvojici vozača.

Prvi vozač, 59-godišnjak iz Osijeka, oko 9,20 sati, upravljajući osobnim automobilom osječkih registracijskih oznaka kolnikom Trpinjske ceste u Vukovaru, nije postupao po zahtjevima policijskih službenika za zaustavljanje izraženim pomoću svjetlosnih i zvučnih znakova sa službenog policijskog vozila, nego povećanom brzinom nastavio kretanje. Nakon kraćeg vremena 59-godišnjak je zaustavio vozilo, a policijski službenici su obavljenim nadzorom utvrdili kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u iznosu od 2,29 g/kg. Nakon završetka izrečene mjere smještanja, vozač je uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud u Vukovaru radi provođenja žurnog prekršajnog postupka. 

Drugi vozač, 41-godišnjak iz Vinkovaca, je oko 16 sati, upravljajući osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,12 g/kg, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom u Dugoj ulici u Vinkovcima. Naime, uslijed nepropisnog kretanja kolnikom i utjecaja alkohola, 41-godišnji vozač je sletio vozilom na zelenu površinu, gdje je udario u osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka, kojeg je prethodno na zelenoj površini parkirala 59-godišnjakinja, a potom u cestovni kanal, gdje se vozilo i zaustavilo. Vozaču će biti uručen prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja nepropisnog kretanja i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, kojima je izazvao prometnu nesreću izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.

Policija upozorava da upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola pridonosi češćem izazivanju prometnih nesreća, posebice nesreće sa stradalim osobama i velikom materijalnom štetom.

Posebno ističu da za mlade vozače vrijedi apsolutna zabrana upravljanja vozilima nakon konzumacije alkoholnih pića.

Svim vozačima savjetuju da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilom u prometu na cesti, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi službe, da zamole prijatelja ili člana obitelji koji posjeduje valjanu vozačku dozvolu i koji nije konzumirao alkoholna pića da upravlja vozilom ili da vozilo ostave parkirano na parkiralištu i pješice se upute kući.