Županiji 145 predmeta državne imovine

0

Prema novom Zakonu o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske, državna tajnica u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Sanja Bošnjak u maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima uručila je vukovarsko-srijemskom županu Damiru Dekaniću te predstavnicima Grada Vinkovaca i Grada Vukovara predmete vezane uz državnu imovinu.

„Danas smo Vukovarsko-srijemskoj županiji te Vinkovcima i Vukovaru donijeli predmete koji su kod nas bili u radu i koji će se nastaviti u ovim jedinicama lokalne i područne samouprave. „Župan odnosno gradonačelnici sada upravljaju državnom imovinom u ime RH i mogu samostalno odlučivati po zadanoj proceduri do 130 tisuća eura. Od tog iznosa do milijun eura odluke će donositi Županijska skupština odnosno gradska vijeća, a sve preko toga ide nazad u Ministarstvo. Ministar će odlučivati do 1,5 milijuna eura, a sve nakon toga ide na Vladu RH. Koliko čujem, Županija, a i gradovi, ekipirali su se za ovaj posao, a Ministarstvo im stoji na raspolaganju za sva pitanja” istaknula je Bošnjak.

Naša je županija dobila 145 predmeta koji se odnose na jedinice lokalne samouprave te na fizičke i pravne osobe s područja županije, Grad Vinkovci dobio je 34, a Grad Vukovar 55 predmeta koji se odnose isključivo na fizičke i pravne osobe.

 „Za većinu predmeta državne imovine koji su nam danas uručeni, sukladno određenom cenzusu, odluka se donosi na županijskoj razini. Smatram da ćemo upravo zbog toga značajno ubrzati cijeli proces, uz pomoć Ministarstva, od kojeg smo već dobili potrebnu edukaciju. Nakon pregleda i organizacije predmeta, odmah počinjemo s radom tako da se može očekivati brzo rješavanje predmeta“ zaključio je župan Dekanić.