Policija najavljuje tjedan pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa u vozilima

0

Foto: pixabay ilustracija

Najavljujući tjedan pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa u vozilima, od 4. do 10. travnja, PU vukovarsko-srijemska i udruga RODA, proveli su u subotu, 26. ožujka, u Vinkovcima, preventivnu akciju pregleda dječjih auto-sjedalica


Foto: PU vukovarsko-srijemska


Aktivnost je provedena za trajanja utrke Vinkovački Orion i privremene regulacije prometa koja je naizmjenično omogućila pristup vozilima do promidžbenog prostora policije na Trgu vinkovačkih jeseni odnosno Trgu dr. F. Tuđmana od 10 do 14 sati.

Pri pregledu dječjih auto-sjedalica pažnja je usmjerena na pravilno postavljanje sjedalice i učvršćivanje pomoću ugrađenih sigurnosnih pojaseva u vozilu, primjerenost auto-sjedalice visini i dobi djeteta, rok valjanosti auto-sjedalice, a najviše pravilnom postavljaju djeteta u sjedalicu i ključnim točkama na tijelu djeteta preko kojih mora prelaziti sigurnosni pojas.

Pravilno smještanje i vezanje djeteta u auto sjedalici sa tehničkim detaljima možete pronaći na stranici Udruge RODA https://www.roda.hr.

Policijski službenik PU vukovarsko-srijemske Boris Klinec i Suzana Kovačević iz udruge RODA, pri pregledu dječjih auto-sjedalica, naglasili su vozačima kako ispravno postavljene dječje auto-sjedalice spašavaju život djeteta te smanjuju rizik od teže ozljede i za više od 90%. Kako bi najvažniju poruku edukacije prenijeli svojim bližnjima – Sigurnosni pojas uvijek i bez iznimke, nositelji akcije su svim savjesnim vozačima koji su se odazvali pozivu darovali promidžbenu majicu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa RH za razdoblje 2021. do 2030. godine, primjerenog upita „Kopčaš?“