Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, tri vozača smještena su u posebne prostorije do otrježnjenja

0
256

Foto: Ilustracija pixabay

Pozivaju se vozači da, u slučaju konzumacije alkohola, za prijevoz angažiraju osobu koja nije pod utjecajem alkohola, kako ne bi ugrozili sebe, kao i sigurnost drugih sudionika u prometu, a čime ujedno izbjegavaju i sankcije za prometne prekršaje.

Tijekom proteklog vikenda, od 25. do 27. ožujka, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je sedam prometnih nesreća, sve samo s materijalnom štetom, i to u Tovarniku, Strošincima, Posavskim Podgajcima, Vinkovcima, Gradištu, Iloku i Andrijaševcima.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 21 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,16 g/kg zabilježena je kod 31-godišnjeg vozača u Cerni. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, tri vozača smještena su u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere za nadzor prometa su tijekom vikenda zabilježile 25 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na cesti DC55 kod Gradišta.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedaliaca te nepropisne uporabe mobitela.