Policija sutra provodi ROADPOL-ov 24-satni nadzor brzine

0

Foto: pixabay

Upozoravamo vozače na kojim lokacijama na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske sutra, 24. ožujka mogu očekivati prometnu policiju

I ove godine, temeljem ROADPOL-ovog Plana aktivnosti za 2022. godinu, sutra 24. ožujka održat će se Speed Marathon diljem Europe pa tako i na području cijele Republike Hrvatske.

Speed Marathon je akcija 24-satnog intenzivnog nadzora brzine kretanja vozila kojoj je cilj osvijestiti vozače da prekomjernom brzinom ugrožavaju svoj i život drugih sudionika u prometu.

Iako su kazne za prekoračenje brzine znatno porasle u mnogim europskim zemljama posljednjih godina, neprilagođena i nepropisna brzina kretanja i dalje je najčešći uzročnik prometnih nesreća na prometnicama.

Kao i prethodnih godina, građanima je kroz otvoreni poziv od 1. do 10. ožujka omogućeno podnošenje prijedloga lokacija na kojima će se mjeriti brzina, za što su građani dostavili 81 prijedlog, od čega 59 za područje Postaje prometne policije Vinkovci, 6 za područje Policijske postaje Vukovar, 6 za područje Postaje granične policije Županja, 5 za područje Policijske postaje Otok, 3 za područje Postaje granične policije Vrbanja te po 1 prijedlog za područje Postaje granične policije Ilok i Postaje granične policije Tovarnik.

Uz pomoć sugestija građana, a uvažavajući i lokacije koje su se iskustveno pokazale kao mjesta na kojima se učestalo događaju prometne nesreće, policija je odabrala sljedeće lokacije na kojima će, prema unaprijed utvrđenom vremenskom rasporedu, mjeriti brzinu kretanja vozila:

ŽC 4170 Vinkovci-Rokovci (izlaz iz Rokovaca)
ŽC 4172 Mirkovci-Privlaka
ŽC 4224 Otok – Komletinci
DC D55 Vinkovci-Županja, Vinkovci-Nuštar
DC D46 Orolik-Jankovci, Vođinci-Ivankovo-Vinkovci
A3 Babina Greda-Lipovac
Vinkovci, ulice N. Tordinca, Ohridska, A. Stepinca
Mirkovci, ulica Dunavska
Nuštar, ulica Križnog puta
Jarmina, ulica V. Nazora
Ivankovo, ulice Gorjani, Ž. Fašizma
Privlaka, ulica Faličevci
Stari Mikanovci, ulica Osječka
Vođinci, ulice J. J. Stossmayera, Vinogradska
Andrijaševci, ulica M. Gupca
Županja, ulice Braće Radića, M. Ćatića, Vinkovačka, A. Starčevića
Bošnjaci, ulice Lj. Gaja, Strossmayerova, Savska
Babina Greda, ulice N. naselje, V. Nazora, M. Stojanovića
Cerna, ulice Jurišićeva, Braće Radića, Strossmayerova, Velika Cerna
Gradište, ulice Kralja Zvonimira, Kralja Tomislava, Braće Radića, M. Gupca
Cerić
Nijemci
Gaboš
Markušica
Retkovci

Ostale dostavljene lokacije policija će nadzirati tijekom ovog tjedna, prema procjeni ugroze.

Za provođenje ovih aktivnosti prometna policija će koristiti sve raspoložive uređaje za nadzor brzine i raspoloživi broj policijskih službenika.

Zahvaljujemo se građanima na uključivanju u akciju 24-satnog nadzora brzine kretanja i što zajedno s nama brinu o povećanju sigurnosti sudionika u prometu.