Policijski službenici su zatekli 25 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu

0

Fotografija: Ilustracija

PU vukovarsko-srijemska preporučuje da zbog vremenskih uvjeta vozači prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivost (magla i noć), stanju kolnika (mokar, posut lišćem, klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe). Jednako tako, prije uključivanja u promet na cestama, u vrijeme nastanka zimskih uvjeta vozači su dužni odlediti stakla na vozilima radi vidljivosti, te s vozila ukloniti vodu, led i snijeg s ciljem sprječavanja nanošenja ozljeda i štete drugim sudionicima u prometu na cestama.

Fotografija: Ilustracija

Tijekom vikenda, dogodilo se 14 prometnih nesreća, 9 s materijalnom štetom; u Vinkovcima četiri, Sotinu, Vukovaru dvije i na autocesti A3 dvije, te 5 s ozlijeđenom osobom.

U petak, 27. listopada oko 11,45 sati na nerazvrstanoj cesti Vinkovci-Rokovci 66-godišnja vozačica bicikla poduzela je radnju skretanja ulijevo, a da se nije uvjerila da to može učiniti na siguran način, uslijed čega je došlo do udara u bicikl od strane vozača osobnog automobila koji je u tom trenutku vršio radnju pretjecanja s lijeve strane pri čemu je vozačica bicikla zadobila lake tjelesne ozljede.

U petak, 27. listopada oko 12,25 sati na županijskoj cesti koja povezuje Privlaku i Otok, 63-godišnja vozačica vršila je radnju pretjecanja s lijeve strane, a da se nije uvjerila da to može učiniti na siguran način ne ometajući promet iz suprotnog smjera. Izbjegavajući udar u vozilo iz suprotnog smjera, skreće udesno i nakon udara u vozilo koje je pretjecala slijeće u cestovni odvodni kanal pri čemu je zadobila lake tjelesne ozljede.

U petak, 27. listopada oko 15,18 sati na autocesti A3, čvor Županja, 41-godišnji vozač teretnog automobila nije prilagodio brzinu kretanja vozila pri silasku s autoceste te slijeće s kolnika i prevrće vozilo na bočnu strani pri čemu je zadobio lake tjelesne ozljede.

U subotu, 28. listopada oko 17,00 sati u Vukovaru, 39-godišnja vozačica osobnog automobila oduzela je prednost prolaska dva vozila, pri čemu su 23-godišnji vozač i 23-godišnja putnica u vozilu kojim je upravljao zadobili lake tjelesne ozljede, dok u drugom vozilu nije bilo ozlijeđenih osoba.

U nedjelju, 29. listopada oko 10,45 sati u Vukovaru, 61-godišnji vozač osobnog automobila zbog neprilagođene brzine prednjim dijelom vozila udara u zadnji dio osobnog automobila na začelju zaustavljene kolone vozila pri čemu su 32-godišnja vozačica i 8-godišnja putnica u njenom vozilu zadobile lake tjelesne ozljede.

Policijski službenici su zatekli 25 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,77 g/kg zabilježena je kod 25-godišnjeg vozača osobnog automobila u Posavskim Podgajcima. Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za jednog vozača.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

I ovim putem PU vukovarsko-srijemska preporučuje zbog vremenskih uvjeta da vozači prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivost (magla i noć), stanju kolnika (mokar, posut lišćem, klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe).
Jednako tako, prije uključivanja u promet na cestama, u vrijeme nastanka zimskih uvjeta vozači su dužni odlediti stakla na vozilima radi vidljivosti, te s vozila ukloniti vodu, led i snijeg s ciljem sprječavanja nanošenja ozljeda i štete drugim sudionicima u prometu na cestama.