Položeni vijenci i zapaljene svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru

0
Položeni vijenci i zapaljene svijeće povodom blagdana Svih Svetih i Dušnog dana
Povodom blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, zajedničko izaslanstvo Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga RH te Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja i udruga proisteklih iz Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara, predvođeno potpredsjednikom Vlade i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom i ministrom obrane dr.sc. Marijem Banožićem te izaslanstvom Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem, položilo je vijence i zapalilo svijeće za sve poginule i umrle hrvatske branitelje i sve civilne žrtve Domovinskog rata na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.
„Danas ovdje u Vukovaru u ime Vukovarsko-srijemske županije polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odajemo počast svim žrtvama poginulima u Domovinskom ratu i dajemo priznanje ne samo onima poginulima u Vukovaru već svim poginulima diljem Hrvatske. U danima kada se miješaju osjećaji boli i ponosa činimo to da ne bismo zaboravili njihovu žrtvu i ljubav prema Domovini jer su za Hrvatsku dali sve što su imali – svoje živote.“ – rekao je župan Galić.
Uz navedeno izaslanstvo polaganju vijenaca sudjelovao je i posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković – Mladi Jastreb, a ispred udruga proisteklih iz Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije i grada Vukovara sudjelovali su mr.sc. Dragutin Guzovski i Franjo Šoljić.
Nakon toga izaslanstva su zapalila svijeće kod Spomen obilježja na mjestu masovne grobnice na Ovčari.
Izvor: VSŽ