Subota, 6 ožujka, 2021
0.3 C
Vinkovci
Naslovnica Slavonija Pored kontejnera za smeće pronađena eksplozivna sredstva

Pored kontejnera za smeće pronađena eksplozivna sredstva

Riješite se oružja bez sankcija i učinite svoj dom sigurnijim – obavijestite policiju

Foto: MUP

Jutros, 13. listopada u 7 sati u dvorištu zgrade u Vukovarskoj ulici u Negoslavcima pronađene su četiri ručne bombe zatvorene u svojoj originalnoj ambalaži, a nalazile su se u metalnoj posudi pored kontejnera za smeće.
Izvršen je očevid, a djelatnik protueksplozivne zaštite Policijske uprave vukovarsko-srijemske izuzeo je bombe te će naknadno biti uništene.

Kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ proglašena je najuspješnijom kampanjom ove vrste u povijesti Ujedinjenih naroda. Tadašnji stalni predstavnik UNDP-a Yuri Afanasiev za akciju „Manje oružja, manje tragedija“ rekao kako je riječ o najučinkovitijoj kampanji u prikupljanju oružja u povijesti UN-a.

Pozivamo građane da u slučaju posjedovanja ilegalnog oružja ili pronalaska oružja, obavijeste policiju kako bi oružje izuzeo policijski službenik protueksplozijske službe. Važno je napomenuti da građani nikako ne smiju donositi oružje u policijsku postaju niti ga dirati do dolaska policijskih službenika te da građani ne snose nikakve sankcije.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.