Pored kontejnera za smeće pronađena eksplozivna sredstva

0

Riješite se oružja bez sankcija i učinite svoj dom sigurnijim – obavijestite policiju

Foto: MUP

Jutros, 13. listopada u 7 sati u dvorištu zgrade u Vukovarskoj ulici u Negoslavcima pronađene su četiri ručne bombe zatvorene u svojoj originalnoj ambalaži, a nalazile su se u metalnoj posudi pored kontejnera za smeće.
Izvršen je očevid, a djelatnik protueksplozivne zaštite Policijske uprave vukovarsko-srijemske izuzeo je bombe te će naknadno biti uništene.

Kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ proglašena je najuspješnijom kampanjom ove vrste u povijesti Ujedinjenih naroda. Tadašnji stalni predstavnik UNDP-a Yuri Afanasiev za akciju „Manje oružja, manje tragedija“ rekao kako je riječ o najučinkovitijoj kampanji u prikupljanju oružja u povijesti UN-a.

Pozivamo građane da u slučaju posjedovanja ilegalnog oružja ili pronalaska oružja, obavijeste policiju kako bi oružje izuzeo policijski službenik protueksplozijske službe. Važno je napomenuti da građani nikako ne smiju donositi oružje u policijsku postaju niti ga dirati do dolaska policijskih službenika te da građani ne snose nikakve sankcije.