Potresno: Kćeri unajmile dizalicu da u domu zadnji put vide umirućeg oca

0

Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović govorila je u srijedu o ljudskim pravima ove pandemijske godine u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava.

Spomenula je, među ostalim, brojne probleme s ljudskim pravima zbog mjera i ograničenja u doba epidemije koronavirusa, donosi N1.

Posebno je istaknula problem članova obitelji koji ne mogu posjećivati svoje najmilije u domovima za starije.

“Možemo razumjeti da je to zbog njihovog zdravlja i njihove sigurnosti”, naglasila je pučka pravobraniteljica.

No, otkrila je kako je ministarstvo na njihovu preporuku ipak uvrstilo da u slučaju pogoršanja stanja korisnika doma obitelji mogu doći u posjet umirućim članovima, unatoč epidemiji.

“Imali smo primjer gdje su dvije kćeri unajmile građevinsku dizalicu da kroz prozor vide svog umirućeg oca. U takvim situacijama je nužno biti fleksibilan”, rekla je Lora Vidović.

Istaknula je i problem u vrijeme pandemije kad obitelji ne mogu posjećivati svoje članove u domovima zbog epidemijskih mjera.

“Možemo razumjeti da je to zbog njihovog zdravlja i njihove sigurnosti”, rekla je Vidović i dodala da je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na preporuku njenog ureda ipak uvrstilo da u slučaju pogoršanja stanja korisnika, obitelji mogu doći u posjet umirućim članovima obitelji, unatoč koronavirusu.