Povodom Dana hrvatskih branitelja Vukovara vijenac položilo i izaslanstvo Vukovarsko srijemske županije

0

Povodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Vukovara kod spomenika na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće, u sjećanje na sve poginule, ubijene i nestale branitelje s područja bivše Općine Vukovar.

Vijence su položili i članovi obitelji poginulih, ubijenih i nestalih branitelja te izaslanstva, Sabora, Vlade, Ministarstva obrane, Vukovarsko-srijemske županije, Policijske uprave Vukovarsko-srijemske, Grada Vukovara, te drugih institucija i braniteljskih udruga.


Ispred Vukovarsko-srijemske županije obilježavanju je nazočio župan Damir Dekanić sa izaslanstvom.

– Drago mi je da smo danas ovdje vidjeli dragovoljce i ljude, ne samo s područja Vukovarsko -srijemske županije, nego i iz cijele Hrvatske, te Bosne i Hercegovine koji su se okupili kako bi zajedno odali počast braniteljima koji su zaslužni za našu slobodu – rekao je župan Damir Dekanić.

A prije točno 31 godinu, na današnji dan, u Bogdanovcima se postrojilo oko 2500 nenaoružanih branitelja s područja bivše Općine Vukovar. Toga dana Bogdanovci postaju mjesto glavnog zapovjedništva obrane i žila kucavica obrane grada Vukovara. U sjećanje na ovu posebnu obljetnicu u Bogdanovcima su ispred Vukovarsko srijemske županije vijenac položili i upalili svijeću župan Damir Dekanić, zamjenik župana Franjo Orešković, te brojni drugi.


  • Izražavam svoje divljenje i zahvalu svima koji su imali hrabrosti na današnji dan, prije 31 godinu, doći u Bogdanovce nenaoružani i na taj način pokazati svoju viziju, pokazati spremnost i želju da sve prođe na miran način, iako su bili svjesni da neće proći mirno i nije im prošlo. Gotovo nitko nije bio profesionalni vojnik, ali su hrabro sa velikim srcem branili svoju Domovinu kako god su znali – poručio je tom prigodom župan Dekanić.