Predano je i pronađeno vatreno oružje, streljivo i eksplozivi

0

Foto: Ilustracija

Riješite se oružja bez sankcija i učinite svoj dom sigurnijim

Tijekom proteklog tjedna, od 19. do 25. listopada, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske policijski službenici zaplijenili su nekoliko eksplozivnih naprava, oružja i streljiva koje su građani dragovoljno predali ili pronašli na tom području radi skladištenja i uništavanja. ove Uprave, a riječ je o: automatskoj pušci tzv. “Rumunjska”, lovačka puška Crvena zastava, četiri ručne bombe M75, jedna ručna bomba M52, dimna bomba, tromblonska mina M60, školska mina tromblona M83, topovski metak 80 mm, 2 patrone za automatsku pušku sa 60 komada streljiva i još 380 komadi streljiva kalibra 7,9 i 7,62.

Pozivamo i apeliramo na sve one koji drže ili skrivaju oružje ili eksploziv negdje drugdje u svojim domovima da ih prijave policiji bez straha od sankcija, napominjući da građani sami ne donose oružje i eksploziv u policijske postaje, već da izvijeste o svojoj namjeri telefonski broj 192. Nakon poziva na kućne adrese, policajci u civilu bit će poslani s vozilom bez policijskih oznaka da pokupe takvo oružje. Takav pristup jamči anonimnost osobe koja predaje oružje, a što je još važnije, sve su potencijalne opasnosti svedene na minimum.

            Također zahvaljujemo svim građanima koji su do sada prepoznali važnost kampanje “Manje oružja, manje tragedije” i vratili oružje. Od 1. siječnja do 30. rujna 2020. godine, u sklopu ove kampanje, na razini Policijske uprave vukovarsko-srijemske prikupljeno je 217 vatrenih oružja (od toga 10 automatskih, 200 eksplozivnih i 7 dugih vatrenih oružja), 8.005 vatrenih oružja razna municija i 2,4 kilograma eksploziva.

 

Autor: PUVS