Stanje u prometu tijekom vikenda

0

Foto: Ilustracija

Policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama

Tijekom vikenda, od 23. do 25. listopada na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 12 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te deset prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

Oko 22,15 sati 23. listopada na cesti između Vukovara i Negoslavaca, 58-godišnji vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola u organizmu (1,62 g/kg) izgubio je kontrolu nad vozilom, sletio u cestovni kanal i udario u betonski kolni ulaz, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede.
Oko 15,50 sati 24. listopada na raskrižju ulice Alojzija Stepinca s Vinogradskom ulicom u Vinkovcima, 19-godišnji vozač osobnog automobila varaždinskih registracijskih oznaka nije prilagodio brzinu kretanja vozila vremenskim uvjetima te je udario u osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka koji se prethodno zaustavio radi propuštanja vozila iz suprotnog smjera prije skretanja ulijevo. Potom je osobni automobil varaždinskih registracijskih oznaka odbačen na suprotnu prometnu traku gdje je udario u neregistrirani osobni automobil kojim je upravljao 56-godišnjak. 56-godišnji vozač zatražio je liječničku pomoć u OŽB Vinkovci gdje su mu utvrđene lakše ozljede.
Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Andrijaševcima, Nuštru, Vukovaru, Bošnjacima i po dvije prometne nesreće u Županji, Iloku i Vinkovcima.

Ističemo kako je tijekom vikenda šest vozača zatečeno s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća zabilježena koncentracija od 1,62 g/kg utvrđena je kod 58-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je uzrokovao prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen.

Stacionarne kamere zabilježile su 18 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Autor: PUVS