Nedjelja, 19 rujna, 2021
25 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaPrevara preko facebooka, prevarant mu obećao veliko nasljedstvo, pod uvjetom da plati...

Prevara preko facebooka, prevarant mu obećao veliko nasljedstvo, pod uvjetom da plati troškove odvjetnika.

Foto: Ilustracija

Počinitelj mu obećao veliko nasljedstvo, pod uvjetom da plati troškove odvjetnika.

Jučer, 12. kolovoza 35-godišnjak iz Petrovaca prijavio je vukovarskoj policiji kako ga je nepoznati počinitelj, koji se predstavio kao žena starije životne dobi na samrti, putem društvene mreže Facebook doveo u zabludu tako što mu je obećao nasljedstvo – cjelokupnu imovinu i 650.000 eura, ukoliko uplati novčani iznos za troškove odvjetnika. Na više zahtjeva počinitelja za plaćanje različitih iznosa troškova, 35-godišnjak mu je u razdoblju od svibnja do kolovoza 2021. godine uplatio ukupno nekoliko desetaka tisuća eura.

Policija provodi kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja počinitelja protiv kojeg slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo Prijevara.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na prijevare kriminalaca. Prevaranti se koriste vrlo profinjenim trikovima i obećanjima kako bi od vas izvukli novac ili vrijedne financijske informacije. Budite sumnjičavi prema ponudama koje obećavaju sigurnu investiciju, zajamčene povrate i veliku dobit. Uvijek tražite nepristrani financijski savjet prije nego što date novac ili uložite sredstva. Obratite se policiji ako vam je nešto sumnjivo upozoravaju iz PU Vukovarsko srijemske.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.