Petak, 1 srpnja, 2022
35 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaPRIJEDLOG SUVERENISTA: Vukovar će dobiti Ulicu Vesne Bosanac?

PRIJEDLOG SUVERENISTA: Vukovar će dobiti Ulicu Vesne Bosanac?

Razmišljali smo koji bi trg ili ulica u gradu Vukovaru bili najprimjereniji da se imenuju po dr. Vesni Bosanac pa smo zaključili je najbolje preimenovati Bolničku ulicu koja je u blizini vukovarske bolnice.

Vukovarski Suverenisti predložit će Gradskom vijeću Vukovara da se Bolnička ulica u gradu Vukovaru preimenuje u Ulicu dr. Vesni Bosanac, nedavno umrle ratne i poratne ravnateljice vukovarske bolnice piše 24 sata hr.

“Dr. Bosanac simbol je obrane i stradanja Vukovara u Domovinskom ratu, iznimno hrabra žena koja je poslala nebrojeno puno apela za spas ranjenika i civila u Vukovaru tijekom brutalne agresije 1991., a i sama je završila u srbijanskom ratnom zatočeništvu”, pojasnio je u nedjelju predsjednik vukovarske organizacije Hrvatskih suverenista i zamjenik vukovarskog gradonačelnika Filip Sušac.

Sušac je na konferenciji za novinare također kazao kako je inicijativu Suverenista o preimenovanju Bolničke ulice u Ulicu dr. Vesne Bosanac proslijedio vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi i predsjedniku Gradskog vijeća Vukovara Željku Sabi.

“Razmišljali smo koji bi trg ili ulica u gradu Vukovaru bili najprimjereniji da se imenuju po dr. Vesni Bosanac pa smo zaključili je možda najbolje preimenovati sadašnju Bolničku ulicu koja je u neposrednoj blizini vukovarske bolnice za koju je dr. Bosanac bila vezana cijeli svoj radni vijek”, rekao je Sušac.

O ratnom i poratnom djelovanju Vesne Bosanac koja je umrla prošloga tjedna u 73. godini života, govorila je vijećnica Hrvatskih suverenista u Skupštini Vukovarsko-srijemske županije, ratna liječnica, Mirjana Semenić Rutko.

Na vlasti u Gradu Vukovaru nalazi se koalicija koji čine Domovinski pokret, Hrvatski suverenisti i nekadašnji SDP gradonačelnik Vukovara, a sada nezavisni Željko Sabo.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije