Mobilni tim Crvenog križa Vinkovci proveo je treći ciklus posjećivanja raseljenih osoba iz Ukrajine

0

Foto: CK Vinkovci

POMOĆ RASELJENIM OSOBAMA IZ UKRAJINE

Mobilni tim Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci proveo je treći ciklus posjećivanja raseljenih osoba iz Ukrajine smještenih na području djelovanja GDCK Vinkovci.

Na našem je području kod ljudi velikog srca u Vinkovcima, Otoku, Ivankovu, Novim Jankovcima, Rokovcima, Korođu, Lipovcu, Mlaki Antinskoj i Slakovcima smješteno 98 osoba, odnosno 35 obitelji.

Mobilni tim Crvenog križa ih je posjetio i predao im pakete humanitarne pomoći u hrani, higijenskim artiklima i dječjim potrepštinama. Pomoć je prikupljena u akciji Hrvatskog Crvenog križa koja još uvijek traje, a u akciju su se već uključili naši brojni sugrađani, te učenici i profesori iz osnovnih i srednjih škola s našeg područja, na čemu im od srca zahvaljujemo poručili su iz Crvenog križa Vinkovci.

Također zahvaljujemo Oleni, Žani i Olegu na prevođenju, a posebno našim vrijednim volonterima koji su pružili veliku pomoć u sortiranju i pripremanju paketa.

Ako se želite odazvati apelu i pomoći izbjeglom i raseljenom stanovništvu Ukrajine podaci su vam na fotki ispod.

Popis artikala koji se prikupljaju za izbjeglice Ukrajine: 

Veliku podršku u integraciji naših novih malih i velikih sugrađana pružaju županijske, gradske i općinske institucije.

Dio učenika iz Ukrajine je već nastavio obrazovanje u našim osnovnim školama, a dio nastavlja online pratiti nastavu po ukrajinskom programu.Grad Vinkovci im je omogućio korištenje bazena u Dvoranskom plivalištu “Lenije”, a treneri iz PK Orion i Vinkovačkog plivačkog kluba stručno vođenje. Po želji se mogu uključiti i trenirati i u drugim gradskim športskim klubovima. Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci im je omogućila besplatnu članarinu i korištenje knjižnog fonda na ukrajinskom za odrasle i sudjelovanje mlađih u radionicama i igraonicama. Gradsko kazalište Joze Ivakića im je osiguralo ulaznice za tri predstave idućeg tjedna: “Vrijeme je za bajku”, “Lav koji ne zna pisati” i “Tko nema vugla, googla”.