Petak, 21 siječnja, 2022
-1.3 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaPolitikaPrimopredaja dužnosti, Miličević se nije želio susresti s Juzbašićem

Primopredaja dužnosti, Miličević se nije želio susresti s Juzbašićem

ŽUPANJA – Novoizabrani gradonačelnik Županje, nezavisni Damir Juzbašić, na izborima je uvjerljivo pobijedio donedavnog stranačkog kolegu Davora Miličevića (HDZ), koji je 16 godina bio na čelu grada. Nakon objave službenih rezultata izostala je klasična primopredaja dužnosti.

Miličević se nije želio sastati sa svojim nasljednikom, što je inače uobičajena praksa, nego je protekle subote, u nazočnosti gradskog pročelnika, odradio svoj dio posla. Naime, u postupku primopredaje izvršnih ovlasti gradonačelnik kojemu prestaje mandat dužan je gradonačelniku koji stupa na dužnost podnijeti pisano izvješće o obavljanju poslova iz svoga područja djelovanja, kako bi on dobio uvid u stanje, poslovanje i financije sustava Grada. Miličević smatra da za susretom nije bilo potrebe, kazavši da je potpisao izvješće, sve u skladu sa zakonom. Ustvrdio je da je stanje u Gradu jako dobro i da Grad financijski dobro stoji.

Zamoljen za komentar neuobičajenog poteza svoga prethodnika, koji je i njega zatekao, Juzbašić je kazao: “Moj komentar je bez komentara!” Uz konstituiranje Gradskog vijeća prvi njegovi potezi bit će revizija poslovanja Grada i rebalans proračuna, koji ocjenjuje jako lošim. Smatra da mnogo toga ne štima, što je itekako vidljivo u pojedinim probijenim stavkama.

Poručuje da ga čeka velik posao i da tek mora vidjeti kakvi će “kosturi poispadati iz ormara”.

Izvor: glas slavonije hr

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.