Četvrtak, 11 kolovoza, 2022
26 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaRADOSNA VIJEST IZ MARIJE BISTRICE ZA SVEĆENIKA ZAREĐEN FRA VJERAN LAZIĆ...

RADOSNA VIJEST IZ MARIJE BISTRICE ZA SVEĆENIKA ZAREĐEN FRA VJERAN LAZIĆ IZ VINKOVACA

RADOSNA VIJEST IZ MARIJE BISTRICE

ZA SVEĆENIKA ZAREĐEN FRA VJERAN LAZIĆ IZ VINKOVACA

Među desetoricom novih svećenika i trojicom franjevaca, sakrament svetog reda prezbiterata primio je u subotu, 5. lipnja u nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici i fra Vjeran Lazić iz Vinkovaca, redovnik Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

Vjeran Lazić rođen je 1995. godine u Vinkovcima od oca Damira i majke Sanje, rođene Tomić. Osnovnu školu završio je u Vinkovcima, a u Zagrebu je završio Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju. Kršten je u Gradištu u župi sv. Franje Asiškog, a sakramente prve pričesti i krizme primio je u župi Presvetog Srca Isusovog u Vinkovcima. Od 3. razreda osnovne škole ministrirao je u župi Srca Isusovog, a duhovni poziv je osjetio krajem sedmog razreda kada je bio kod fratara u Iloku. Svećeničku formaciju počinje u 4. razredu gimnazije kao postulant Hrvatske franjevačke provincije Sv. Čirila i Metoda.

Prve zavjete primio je 2015. godine u novicijatu u svetištu Majke Božje Trsatske, a svečane 2019. u crkvi Sv. Križa u zagrebačkom Sigetu. Za đakona je zaređen 2020., a za svećenika 5 lipnja 2021. u Mariji Bistrici.

Svoju Mladu Misu, uz geslo „Krist u vama nada slave!” (Kol 1,27) , fra Vjeran će proslaviti u nedjelju 20. lipnja 2021. u rodnoj župi Presvetog Srca Isusovog u Vinkovcima, a na prvu svećenićku službu odlazi u franjevački samostan i župu Uznesenja Marijina u Kloštar Ivanić (Sisačka biskupija).

 

Izvor: fb radosna vijest

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije