Subota, 1 listopada, 2022
14 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaPRIOPĆENJE PUVS- postupanje policije u događaju napada u Ivankovu

PRIOPĆENJE PUVS- postupanje policije u događaju napada u Ivankovu

Policijski službenici su postupali u skladu sa prikupljenim dokaznim i drugim relevantnim činjenicama, kako bi rasvijetlili taj događaj.

Fotografija: ilustracija

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je 24. prosinca 2021. godine na svojim internetskim stranicama te medijima poslala priopćenje o događaju koji se dogodio 13. studenog 2021. godine, kada je pet muškaraca u dvorištu ugostiteljskog objekta u Ivankovu fizički napala tri 18-godišnjaka, a koji su zbog toga tjelesno ozlijeđeni.

Policijski službenici su odmah po prijavi tog događaja poduzeli izvide kako bi utvrdili sve okolnosti tog događaja , a očevid je ukazao da su počinitelji napustili mjesto događaja i ozlijeđene mladiće.

U pogledu tog događaja smo proveli opsežno i složeno kriminalističko istraživanje temeljem čega smo razotkrili počinitelje tog kaznenog djela, nakon čega smo te osobe kazneno prijavili.

Dio medija je jučer, 27. prosinca, prenio izjavu čelnika jedne političke stranke u kojoj proziva policiju za zloupotrebljavanje svojih ovlasti u tuđu korist, pravo ili mogućnost te da je time upravljala postupkom u tom događaju.

Kategorički opovrgavamo takve navode jer je cjelokupan događaj s kriminalističkog aspekta bio složen, a svojim angažmanom smo naposljetku pozitivno odgovorili tom izazovu.

Počinitelji su nakon provedenih opsežnih istražnih i drugih izvidnih mjera privedeni i ispitani te je naše postupanje provedeno u skladu sa prikupljenim dokaznim i drugim relevantnim činjenicama, kako bi rasvijetlili taj događaj.
Policijska uprava ne prati niti upravlja Gradskim vijećem Vukovara, a također niti pojedine vijećnike Vukovara. Naposljetku, postupak koji smo proveli je primijenjen isključivo u skladu sa načelima i probitcima kaznenog postupka te nije u korelaciji sa
Gradskim vijećem Vukovara niti njegovih vijećnika.

Završno, ističemo da je postupak u ovom događaju poštivan prema svim pravilima te da smo postupanjem i u ovom događaju prema svim sudionicima primijenili nedvojbene i transparentne mjere i radnje te da njihove druge osobne ili pripadne okolnosti nisu utjecale izvijestili su iz PU vukovarsko srijemske.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije