Proglašeni su najbolji u vinkovačkom sportu za 2022. godinu

0
123

U Poduzetničkom inkubatoru danas je održana svečana dodjela nagrada za najuspješnije u vinkovačkom sportu za 2022. godinu. Glavni organizatori događaja bili su Grad Vinkovci, Zajednica sportskih udruga grada Vinkovaca te naša medijska kuća Novosti. Iako je u pojedinim trenucima bilo vrlo dvojbeno kome dati nagradu, izborna komisija izabrala je najbolje u sedam disciplina. Tako smo saznali najuspješniju sportašicu i sportaša za prošlu godinu, najbolje perspektivne sportaše, koji je sportaš s invaliditetom imao najuspješniju  godinu, ali i koja je ekipa i momčad ipak ostavila najveći trag piše novosti hr.

Izborom najboljih sportaša našega grada za 2022. godinu zaokružili smo još jednu uspješnu priču vinkovačkog sporta, godinu u kojoj su samo naši nagrađeni sportaši osvojili 40 odličja, dok je taj broj kada pridodamo sve ostale i višestruko veći. Ponosni smo na njih, čestitamo im na svim uspjesima, a njihovim trenerima i klubovima zahvaljujemo na svemu što čine kako bi ovi mladi ljudi gdje god dođu predstavljali Vinkovce na najbolji mogući način. Siguran sam kako će već u ovoj godini dodatno podići ljestvicu, ostvariti nove sportske uspjehe i ponovno nas učiniti ponosnima”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

U užem izboru za najbolju perspektivnu sportašicu našle su se Iva Iličić i Lucija Zadro (Biciklistički klub Sokol Cestorad), Nikolina Vukasović (Atletski klub Cibalia), Klara Tunjić (Karate klub Vinkovci), a nagrada je otišla u ruke Magdalene Bliml, koja brani boje Judo kluba Vinkovci. „Ovo mi puno znači, sav moj trud i rad nije bio uzaludan, a također sam 2019. godine osvojila nagradu Orion. Pucamo na visoko i dalje, a glavni cilj za 2023. mi je probiti se malo više izvan Hrvatske, odnosno postići što bolje rezultate na nekim kupovima ili prvenstvima, ali naravno i reprezentativnim izazovima”, izjavila je osvajačica nagrade.

Što se tiče najperspektivnijeg sportaša, nagradu je osvojio Marko Dubravac iz Biciklističkog kluba Sokol Cestroad. Iako su Filip Josipović (MNK Aurelia Futsal), Stiv Tomić (Judo klub Vinkovci), Karlo Kalapati (Atletski klub Cibalia), Karlo Grgić (Taekwondo klub Sajnami), Jurica Dragun (Vinkovački plivački klub), Mislav Iličić (Karate klub Vinkovci) i Borna Marić (Teniski klub Vinkovci) ostvarili brojna odličja i uspjehe, ove godine ipak nisu uspjeli osvojiti priznanje, a svakako će to biti dodatni motiv više za ove talentirane mlade nade našega grada sljedeće godine. „Ovo priznanje puno mi znači, a to mi je samo dodatni poticaj da još više treniram. Tri do četiri puta tjedno treniramo po dva ili tri sata, a cilj za ovu godinu mi je osvojiti neku od medalja na natjecanju koje će se održati u Sloveniji”, izjavio je Marko Dubravac, najperspektivniji vinkovački sportaš 2022. godine.

Velike uspjehe za sport u našem gradu pridodali su i sportaši s invaliditetom, a u užem izboru za priznanje našli su se Ana Marija Kovač (Plivački klub Cibalae), Miroslav Bebek (Športsko društvo slijepih Ravnica) i osvajačica Ivana Purkić, koja će tražiti nove uspjehe kao članica Atletskog kluba osoba s invaliditetom Vinkovci. Ona se trenutno nalazi na pripremama s reprezentacijom Hrvatske, a umjesto nje nagradu je preuzeo njezin trener Marko Leovac. „Ivani ova nagrada znači jako puno, iz razloga što ona puno truda ulaže u ovaj sport. Jako je teško uz to svo odricanje ostati emocionalno ravnodušan. Ovo priznanje znači nam jako puno, no mi imamo veće ambicije. One izlaze iz okvira naše države, a ova nagrada govori nam kako smo na dobrom putu. Ove godine je Svjetsko prvenstvo, nagodinu je opet isto natjecanje, kao i Olimpijske igre. Cilj je biti najbolji, pa kako završi”, izjavio je trener.

Što se tiče kolektivnih sportova, najbolja ženska ekipa, po izboru žirija, bio je Ženski odbojkaški klub Vinkovci. U konkurenciji je još bio i kata tandem Ivana Kalinić-Tatjana Lovrić Jovanović, koje brane boje Judo kluba Vinkovci. „Ovo je nama jedna potvrda za sav naš trud i rad, stoga nam ovo svima puno znači. Lijepo je vidjeti kako netko prati sve ovo, kao i da cijene nas sportaše. Uz sve te naše uspjehe prema cijenjenom gradu, lijepo je vidjeti kako svi vide naš trud. Želimo ostvariti prvo mjesto na tablici, a onda bi igrali kvalifikacije za ulazak u rang više. Naravno, želimo izboriti promociju te tamo nastaviti postizati uspjehe”, poručila je Dunja Veselčić, kapetanica ŽOK Vinkovci.

Najistaknutija momčad tijekom 2022. godine bili su juniori MNK Aurelia Futsal. Oni su ipak odnijeli nagradu u snažnoj konkurenciji koju su činili Šahovski klub Vinkovci i kata tim Davor Marinić-Zdenko Grgetić iz Judo kluba Vinkovci. „Stvarno smo iznimno ponosni na ovu nagradu, a također smo i zahvalni Gradu i svim građanima koji su sudjelovali u ovom izboru. Oni svi sudjeluju u radu našeg kluba tako što nas potiču da radimo na još bolji način, uvijek znači kada se trud i rad nagrade, a posebno kada to učini tvoj matični grad i mjesto gdje se osjećaš najugodnije. Mi svi Vinkovčani smo ponosni na svoj kraj, tako da nam sigurno znači ovo priznanje i jedna je od najvećih nagrada do sada. Nama je prvenstveni cilj razvoj igrača, ne mora to nužno biti iskazano rezultatom, ali rezultat nam donosi kvalitetnije utakmice. Stoga nam je glavni cilj uvijek biti u elitnom razredu našeg futsala, a to smo ostvarili u protekle četiri godine. Ukoliko nam se pruži prilika ponovno osvojiti naslov državnog prvaka, svakako bi to htjeli i voljeli, no to nam nije imperativ. Svakako za daljnji razvoj igrača moramo pružiti najbolje uvjete kako bi igrali najviši rang natjecanja, a isto se odnosi i na prvu momčad. Želimo igrati s domaćim dečkima, igračima koje smo mi proizveli, a što se tiče kluba i akademije želimo probiti magičnu brojku od 200 polaznika akademije”, zaključio je trener Kristian Šoštar.

Za kraj, ostalo je istaknuti nagrade za najbolju sportašicu i sportaša Vinkovaca za godinu koja je nedavno završila. U konkurenciji za najbolju sportašicu bile su Diana Pavlović iz Judo kluba Vinkovci i članica Atletskog kluba Cibalia Nikolina Josipović, a upravo je njoj pripalo ovo veliko priznanje. „Želim se zahvaliti svima koji su odlučili da je dobijem ovu nagradu. Ovo je jedan jako veliki vjetar u leđa za 2023. godinu. Prvo nas očekuje zimsko natjecanje, malo smo pali s daljinom, ali pokušat ćemo se što bolje pripremiti za državna natjecanja i za neka europska natjecanja, primjerice Balkanijadu”, prokomentirala je Nikolina.

Za više pročitajte ovdje.

Izvor: novosti hr