PROGNOZA DHMZ: U Hrvatskoj kišovito, posebno u Dalmaciji gdje puše i jaka bura

0
55

Od sjeverozapada postupno raskidanje oblaka pa će poslijepodne biti sunčanih razdoblja, a do večeri će i duž obale kiša prestati

Umjereno do pretežno oblačno, uz mjestimičnu kišu prijepodne uglavnom u Slavoniji i Lici dok će je u Dalmaciji biti veći dio dana, osobito ujutro kad je još moguć poneki pljusak s grmljavinom, prognozira za utorak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Od sjeverozapada postupno raskidanje oblaka pa će poslijepodne biti sunčanih razdoblja, a do večeri će i duž obale kiša prestati.

24sata


 

U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim i orkanskim udarima, a još prijepodne na jugu većinom umjereno jugo.

Za Velebitski kanal stoji i crveno upozorenje gdje se očekuje vrlo jaka, mjestimice i olujna bura s najjačim udarima i do 140 kilometara na sat. To znači da je vrijeme vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.

24sata


 

Iz DHMZ-a savjetujuju građane da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12 na kopnu, od 14 do 20 stupnjeva Celzijevih duž obale.