Prognoza vremena za vikend

0

Danas u kopnenim krajevima bit će djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano. U unutrašnjosti mjestimice magla, uglavnom po kotlinama i uz rijeke. Prema istoku nešto više oblaka, a moguća je i rosulja.

Na moru će još uvijek puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Jutarnja temperatura, na kopnu najviše 5, a na moru od 9 do 13 stupnjeva.

Djelomice sunčano i u drugom dijelu dana, dapače, prema večeri očekuje se i više vedrine. Šteta što je dan sve kraći.

Može biti i malo sjevernog vjetra, maksimalna temperatura oko 15 stupnjeva, što je barem stupanj do dva više nego danas, ali isto tako računajte da zalaskom sunca vrlo brzo postane i hladno. Ako planinarite, temperatura je gore oko 10 pa se adekvatno odjenite.

istočnim krajevima nešto oblačnije u prvom dijelu dana, no kasnije i ovdje očekujemo barem djelomice sunčano. Isto će biti ugodno uz 14 ili 15 stupnjeva, i tako sve dok se sunce ne spusti ispod horizonta.

u gorskoj Hrvatskoj tijekom dana može biti povećane naoblake, no bit će i sunca. Na Jadranu će sunčano i prevladavati. Puhat će umjerena i jaka bura, slabije ipak iza podneva. Oko 12 stupnjeva očekujemo u gorju te 18 ili 19 na sjevernom Jadranu.

Dalmaciji će u subotu također prevladavati sunčano, poslijepodne uz većinom umjerenu buru. Najviša dnevna temperatura, ovdje oko 20 stupnjeva. Slično kao i temperatura mora pa se sredinom dana oni hrabriji još stignu i okupati.

Vrijeme sljedećih dana

A vrijeme će biti stabilno i idućih dana: barem djelomice ili češće pretežno sunčano i sve toplije. Jutra na kopnu ostaju hladna, lokalno će biti i magle, no danju zato ugodno, a u idućem tjednu i razmjerno toplo. Jedino u mjestima gdje se magla dulje zadrži, i maksimalna temperatura će biti niža.

Na moru idućih dana također dosta sunca. Uglavnom će prevladavati vedro vrijeme, bura će oslabjeti, a temperatura mrvicu porasti. Nije baš ljeto, ali je taman. Mnogima će ovo zapravo biti jedno od najugodnijih razdoblja u godini. Za vikend zato punimo baterije.