Proteklog vikenda dogodilo se 12 prometnih nesreća

0

Fotografija: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 23. do 18. veljače 2024. dogodilo se 12 prometnih nesreća.

Tijekom proteklog vikenda, od 23. do 25. veljače 2024. dogodilo se 12 prometnih nesreća, od čega devet prometnih nesreća s materijalnom štetom (Retkovci, Županja, Vukovar-3, Privlaka, Vinkovci-2, Cerna ), dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom o čemu više slijedi:

U petak, 23. veljače, oko 13,35 sati, Andrijaševcima, 46-godišnjak iz Rokovaca upravljao je osobnim vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom Ulice M. Gupca, iz smjera Školske ulice u smjeru Kolodvorske ulice. Uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, sletio je vozilom preko betonskog rubnjaka na parkirališni prostor uz kolnik te vozilom udario u parkirani osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka, koji, pak, od siline udara, udara u drugi parkirani osobni automobil, županjskih registracijskih oznaka.
U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni vozač i putnik u vozilu, 13-godišnjak iz Rokovaca.

Također u petak, 23. veljače, oko 23,54 sati, na cesti Stari Jankovci- Mirkovci, smrtno je stradala 37-godišnjakinja, o kojoj smo izvijestili.

U subotu, 24. veljače, oko 01,50 sati, 29-godišnjak iz Županje, upravljao je osobnim vozilom bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka, krećući se cestom iz smjera Vinkovaca u smjeru graničnog prijelaza Županja-Orašje. Na mjestu semaforiziranog četverokrakog raskrižja, nije prilagodio brzinu kretanja vozila te je vozilom udario u stražnji dio osobnog vozila, također bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 33-godišnjak, a koji se zaustavio na crveno svjetlo na semaforu.  U prometnoj nesreći su 33-godišnji vozač i putnik u njegovu vozilu, 63-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, lakše ozlijeđeni.

Policijski službenici su zatekli 19 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu za vrijeme upravljanja vozilom. Kod jednog vozača, 40-godišnjeg državljanina Srbije, zatečenog u petak, 23. veljače, oko 11,30 sati na odmorištu „Bošnjaci“, preliminarnim testom utvrđena je prisutnost opojnih droga.

Najveća koncentracija, 1,74 g/kg, zabilježena je kod 26-godišnjakinje iz Sotina, koja je u subotu, 24. veljače, oko 18,40 sati, na cesti Vukovar-Sotin prouzročila prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za četiri vozača osobnog automobila.

Stacionarne kamere zabilježile su 7 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

U pogledu nadzora teretnih vozila i autobusa na području PU vukovarsko-srijemske, od 19. do 25. veljače 2024.g., a u sklopu pojačanog nadzora prometa usklađenog s akcijama ROADPOL-a za 2024. godinu, tijekom navedenog razdoblja s razine naše Policijske uprave izvršen je nadzor 77 teretnih vozila i 9 autobusa, prema kojima je primijenjeno 80 represivnih mjera.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.
 
I ovim putem preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti (noć), stanju kolnika ( mokar, klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe).