Nedjelja, 29 svibnja, 2022
15 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaProtiv sedam osoba iz vinkovačkih poslovnih subjekta podnesena je kaznena prijava Utaja...

Protiv sedam osoba iz vinkovačkih poslovnih subjekta podnesena je kaznena prijava Utaja poreza ili carine

Foto: Ilustracija

Utajom poreza oštetili državni proračun za preko 13 milijuna kuna

Protiv sedam odgovornih osoba iz četiri vinkovačka poslovna subjekta podnesena je kaznena prijava za kazneno djelo Utaja poreza ili carine.

Temeljem više zapisnika o provedenom nadzoru Porezne uprave Ministarstva financija, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad više odgovornih osoba četiri poslovna subjekta iz Vinkovaca zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Utaja poreza ili carine.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su se sedmero osumnjičenika, hrvatskih državljana u dobi od 59, 57, 42, 39, 39, 34 i 31 godine, dogovorili kako će, korištenjem lanca poslovnih subjekata u kojima su odgovorne osobe, steći nepripadnu materijalnu korist smanjenjem porezne obveze.

U razdoblju od 2017. do 2019. godine, neistinito su prikazivali poslovne događaje ispostavljanjem nevjerodostojnih računa i isplaćivali gotovinu s poslovnih računa te neprijavljivanjem poreznih obveza i neosnovanim iskazivanjem pretporeza po lažnim računima umanjili porezne obveze koje su bili dužni plaćati. Na opisani način su stekli nepripadnu imovinsku korist na štetu državnog proračuna u iznosu od najmanje 13.500.000 kuna.

Protiv osumnjičenika podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima izvijestili su iz PU vukovarsko srijemske.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije