Nedjelja, 27 studenoga, 2022
5 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaZanimljivostiProvjerite svoje kolekcije i vitrine, jedan tip figurica iz Kinder jaja vrijedi...

Provjerite svoje kolekcije i vitrine, jedan tip figurica iz Kinder jaja vrijedi pravo bogatstvo

li budite oprezni, kolekcionari prave velike razlike i iznimno su detaljni.

Odavno su izloženi u blagajnama supermarketa i svako ih dijete želi. Naravno, radi se o Kinder jajima. Svi koji su uspjeli uvjeriti roditelje da se njihove kupe mogu veseliti spoju čokolade i zabave. A mnogi sretnici danas mogu biti čak dvostruko sretniji, jer neke od figurica iz prošlosti zaista vrijede mnogo novca, piše Fenix ​​magazin .

Prije svega tu se misli na figure “Štrumpfova”: Ako ste dovoljno sretni da u svojoj staroj kolekcionarskoj vitrini imate Štrumpfa noćnog čuvara, Štrumpfa s frulom ili Štrumpfa sa zrcalom, možete se radovati nekoliko tisuća eura. Na Ebayu čak i noćni čuvar Štrumpf ima cijenu do 12.000 eura. Ali budite oprezni, kolekcionari prave velike razlike i iznimno su detaljni. Priželjkivani Štrumpf ima veliku vrijednost samo ako je korišten uložak od plave tvrde plastike, s naslikanim šeširom i hlačama.

Foto: Pixabay


Isto vrijedi i za Štrumpfu s frulom, koji može imati vrijednost od 5.000 do 10.000 eura ako je proizveden kao bijela figurica s crvenom frulom. Ovdje se zapravo radi o pogrešci u proizvodnji, jer normalni štrumpfovi s frulom vrijede nekoliko stotina eura.

 

Štrumpf sa zrcalom također donosi između 4.800 i 6.000 eura zarade – pod jednim uvjetom: ogledalo mora biti obojeno u srebrnu, umjesto u bijelu boju. Štrumpf na štulama vrijedi oko 900 eura.

Patuljak s visokom vrijednošću je Ferdi Fallobst. Ako je od tamnog osnovnog materijala, vrijedi između 2.000 i 3.500 eura. Figurice Asterixa i Obelixa također donose novac kada se prodaju za od 100 do 180 eura.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije