Ponedjeljak, 18 listopada, 2021
8.6 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaHrvatskaProvodi se pilot-projekt besplatnog javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i...

Provodi se pilot-projekt besplatnog javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području RH

Provodi se pilot-projekt besplatnog javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području RH.

Vlada RH donijela je 23.rujna 2021. godine, Zaključak o uvođenju pilot-projekta besplatnoga javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području RH.

Pilot-projekt uvodi se sukladno Programu Vlade Republike Hrvatske 2020. – 2024., a provodi se od 1. listopada 2021. do 31. prosinca 2022. godine.

Pilot-projekt obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta školovanja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja u 2. razredu redovnih vlakova.

Realizacija pilot-projekta doprinijet će povećanju mobilnosti djece i učenika, zaustavljanju iseljavanja u urbane sredine i podršci demografskoj revitalizaciji, poboljšanju životnog standarda građana, revitalizaciji prometa putničkih vlakova na nerazvijenim područjima i poticanju korištenja željezničkog prijevoza. Uz to, znatno će se ojačati razvoj integriranog prijevoza putnika.

Više o pilot-projektu i ostvarivanju prava na besplatni prijevoz djece i učenika, možete pronaći na:ttp://www.hzpp.hr/besplatna-putovanja-za-djecu-i-ucenike?p=271

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.