Ponedjeljak, 18 listopada, 2021
10.6 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaŽupan Damir Dekanić primio je veleposlanika SR Njemačke dr. Roberta Kalinkea

Župan Damir Dekanić primio je veleposlanika SR Njemačke dr. Roberta Kalinkea

Župan Dekanić i veleposlanik Klinke dogovorili produbljenje i intenziviranje daljnje suradnje na zajedničkim projektima.

Župan Vukovarsko –srijemske županije Damir Dekanić primio je danas u Palači Srijem veleposlanika SR Njemačke u Republici Hrvatskoj Njegovu Ekselenciju dr. Roberta Kalinkea.


Sastankom su dominirale gospodarske teme, aktualna politička situacija, te mogući ishodi popisa stanovništva koji je u tijeku.
– Moram priznati da sam izuzetno zadovoljan posjetom veleposlanika i ugodno iznenađen njegovim poznavanjem situacije u našoj županiji – istaknuo je nakon sastanaka Dekanić.

Razgovaralo se, otkrio je, o niz tema, a ponajviše o gospodarstvu i onome što u tom sektoru možemo očekivati od SR Njemačke, kao i o načinima poboljšanja suradnje.

– Inzistirao sam na razgovoru o ulaganjima u strateške projekte u našoj županiji, od ulaganja u prerađivačke industrije do industrije autodijelova. Sve to čini platformu o kojoj možemo razgovarati u budućnosti – kazao je župan.

Dodao je, kako je u razgovorima naveo prednosti županije te istaknuo dobru prometnu povezanost kako riječnim i željezničkim tako i cestovnim koridorima.

  • Pruga od Vinkovaca prema Zagrebu, kao i dalje prema istoku, prije je bila puno frekventnija, pa je naš cilj i naša želja da se njenom rekonstrukcijom vratimo ponovo na obim prometa koji je ta pruga imala prije Domovinskog rata – naglasio je Dekanić i izrazio želju za nastavak daljnje suradnje.

Veleposlanik Klinke izrazio je zadovoljstvo posjetom, te rekao kako se osim, o spomenutim temama, razgovaralo i o njemačkom nasljeđu, ali i sadašnjosti u regiji.


– Razgovarali smo o različitim temama od gospodarstva do potencijala za razvoj ove županije, ali i o mogućnostima da se ovdje razvije prerađivačka industrija, što bi imalo važno strateško –političko značenje za ovo područje – istaknuo Klinke.

Poručio je i kako su perspektive suradnje izuzetno pozitivne i da se sa županom Dekanićem slaže, ne samo u pogledu potencijala koje županija pruža, nego su i kroz cijeli niz pozitivnih primjera našli mogućnosti produbljivanja suradnje.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.