Prva dječja planinarska škola PD “Frankopan” i primjena naučenog kroz izlet i vježbu djece

0

Planinarsko društvo “Frankopan” radi svoju 1. djećju planinarsku školu.

Škola je počela s radom zadnji dan prošlog mjeseca, a djeca su od tada imala razna predavanja na temu planina, planinarstva, boravka i kretanja u planinama, opasnostima koje vrebaju u planini, te kako se opremiti i pripremiti za boravak u planini.


Od vježbi koje su do sad odrađene su boravak i kretanje u planini na jednom od izleta, predavanje i vježba penjanja koju su odradili u stanici HGSS Vinkovci na umjetnoj stijeni, te jučerašnja vježba izrade prinudnog skloništa – bivka, koju su odradili u šumi kod Cerne.


Lijep dan u šumi, osim djece polaznika škole, sudjelovalo je i nekoliko članova društva, a za izlet su imali stazu od 14 km, od početka šume u Cerni, do slikovitog i izoliranog sela Kladavac, rijeke Bitulje, i nazad.

Djeca su jučer dobila i poklon pakete svojih sponzora, ruksake, užad, kompase, boce za vodu koje su omogućile firme Fontana iz Rokovaca, Santini, Nevkoš, i Boso iz Vinkovaca, a donaciju u majicama dala je vinkovačka uljara Sunce Vinkovaca.
Nadamo se da je ovo samo prva od dječjih planinarskih škola koju će PD “Frankopan” odraditi.

I dalje, svi oni koji žele hodati s planinarskim društvom “Frankopan” mogu se javiti predsjednici društva Dragici Šibenik na broj 099/516-1427, nekom od članova ili porukom na  FB stranicu društva.