Rekordne temperature diljem zemlje danas i sutra preko 30 °C!

0
default

Vedro i suho vrijeme trebalo bi se na našim područjima zadržati do srijede, kada se očekuje blagi pad temperature, a moguće je i da mjestimično padne malo kiše

Ove sunčane subote većina se stanovnika Hrvatske probudila na ugodnih deset i više stupnjeva Celzijevih, ponegdje uz maglu. U Gospiću i Zavižanu izmjereno je 6, a na Hvaru pak 16 stupnjeva oko 8 sati ujutro. Visoke temperature i sunčano vrijeme pratit će nas i u ostatku dana kada se očekuje da će termometri pokazivati i do 28°C.

I danas i sutra puhat će umjeren i slab vjetar, a u nedjelju bi ponegdje moglo biti i vruće, upozoravaju meteorolozi DHMZ-a u vremenskoj prognozi. Jutarnje temperature bit će između 8 i 14 stupnjeva, dok bi se u kopnenim dijelovima zemlje sredinom dana mogle popesti i preko 30 °C!

Vedro i suho vrijeme trebalo bi se na našim područjima zadržati do srijede, kada se očekuje blagi pad temperature, a moguće je i da mjestimično padne malo kiše. N1 upozorava da pristiže i novi val pijeska iz Sahare koji će se proširiti od Španjolske do Finske, a i oborine nad Hrvatskom mogao bi obojati žuto.

Dnevne temperature i sljedeći će se tjedan zadržati iznad 20 stupnjeva Celzijevih u većini zemlje, tek bi na otocima i krajnjem sjeveru Hrvatske mogle biti neznatno niže.