Sinoć je u Vinkovcima predstavljena prva zbirka pjesama iz pera Živana Kuveždića.

0

Sam naziv “Tragovi” nam govori da autor želi iza sebe ostavit pisanu riječ za buduće generacije, ali i otrgnuti od zaborava neka drugačija, opuštenija vremena. Kuveždićeve pjesme su večinom domoljubne, bećarske i ljubavne tematike, ali se dotiče i prigodnih tema vezanih za autorov život ili događaje.

“Ne smatram sebe piscem i pjesnikom, tek sam obični čovjek koji svoje misli zapisuje na papir i na taj način pokušavam izreči svoje mišljenje, za izdavanje ove zbirke pjesama je najveći krivac moja supruga Danijela koja je ujedno i urednica knjige, svakako bih napomenuo da sam imao potporu i mojih prijatelja i suradnika iz Udruge Šokačka posla koji su večeras sudjelovali u programu te uveličali samu promociju” rekao je Živan Kuveždić.

“Hvala svima koji su se uključili na bilo koji način da ova večer bude na nivou, također bih se zahvalio i onima koji su omogučili da ova zbirka ugleda svjetlo dana” istaknuo je Živan Kuveždić koji nije skrivao zadovoljstvo i sreću sa lica nakon uspješne promocije prve zbirke pjesama..

Uz pjesmu i tamburaše te bogatu slavonsku trpezu “Tragovi” su predstavljeni rodbini, prijateljima i suradnicima, a bude li interesa moguće je predstavljanje i široj javnosti.

Promociji je također nazočio gradonačelnik Ivan Bosančić koji je na taj način dao podršku autoru i njegovim suradnicima. “Živan prvo kao prijatelj, a onda i pjesnik zaslužuje moje poštovanje, a uvijek će me radovati biti na promocijama, posebice ovim osobnim, kakvu je on danas napravio. Hvala mu na tome, ostavit će trag kroz knjigu i pjesmu, kako je i najbolje za jednog Slavonca”, rekao je ovom prigodom.