Škola stvaralaštva “Novigradsko proljeće“ 2024. – pozvane tri učenice i školska knjižničarka iz Gunje 

0

Ovogodišnje izdanje “Novigradskog proljeća” održat će se u Novigradu od 6. do 13. travnja 2024. godine u Osnovnoj školi “Rivarela” Novigrad. Kao i svake godine, u radionicama ove poznate škole stvaralaštva sudjelovati će i nadareni učenici iz OŠ „Antun i Stjepan Radić“ Gunja.

48. Škola stvaralaštva 34. Novigradsko proljeće (dalje ŠSNP) radionički je sedmodnevni program sa zajedničkom temom u svim radionicama za iznimno motivirane i potencijalno darovite učenike osnovnih škola u jezično-umjetničkom području.

Na ovogodišnju temu “Krug”, različitim izražajnim sredstvima – rječju, slikom, zvukom i pokretom, u 19 različitih radionica, svoju će kreativnost moći izraziti više od 300 sudionika, nadarenih osnovnoškolaca iz čitave Hrvatske.

Ponuđene radionice su sljedeće: Literarna, Izrada slikovnice, Scenska, Novine na internetu, Radijska, Televizijska, Filmska, Skladateljska, Scenska glazba, Pjevanje, Aranžiranje i glazbena produkcija, Plesna, Cirkuske vještine, Vizualna umjetnost – kiparstvo, Slikarsko-scenografska, Keramičarska, Lutkarska, Fotoradionica i Digitalna ilustracija.

Stručno povjerenstvo Agencije za odgoj i obrazovanje predložilo je da Osnovnu školu „Antun i Stjepan Radić“ Gunja predstavljaju Ana Čagalj, učenica 6. a razreda, Lorena Perek, učenica 6.a razreda i Mia Dugonjić, učenica 7.a razreda koja će sve tri sudjelovati na televizijskoj radionici.

Također, pozvana je i školska knjižničarka, dr. sc. Anita Tufekčić, prof., koja će sudjelovati na televizijskoj radionici kao hospitantica.

Organizatori “Novigradskog proljeća” su Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za odgoj i obrazovanje. Ove godine, Škola dječjeg stvaralaštva obilježava 48. godišnjicu, a “Novigradsko proljeće” održati će se 34. godinu za redom.

Troškove smještaja i kotizacije učenicima podmiruju udruga MMC SKIG (Multimedijalni centar Studio kreativnih ideja Gunja) a knjižničarki AZOO (Agencija za odgoj i obrazovanje).

Popis pozvanih učenika i učitelja/nastavnika dostupan je na poveznici: