Snimljena dva automobila pri brzini od 228 km/h, zaradili novčane kazne i zabranu na području RH

0

Foto: Ilustracija pixabay

Svakom vozaču ponaosob uručen je prekršajni nalog s izrečenom novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

Policijski službenici službenog vozila tzv.“presretač“ na autocesti Zagreb-Lipovac su 28. travnja u 23,32 sati vožnjom u slijedu snimili dva osobna automobila u prekoračenju brzine za 98 km/h više od dopuštene.

Mercedesom i Audijem njemačkih registracijskih oznaka upravljali su državljani Kosova krećući se jedan za drugim brzinom od 228 km/h, na dijelu autoceste gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 130 km/h.

Oba vozila su zaustavljena, te je svakom vozaču ponaosob uručen prekršajni nalog s izrečenom novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

Vozači su odmah platili izrečene novčane kazne, dok će im se zaštitne mjere zabrane korištenja inozemnih vozačkih dozvola na području Republike Hrvatske upisati sukladno odredbama Prekršajnog zakona odnosno po izvršnosti prekršajnog naloga.