Spriječeni u pokušaju nezakonitog ulaska u Hrvatsku

0

Foto: Ilustracija

Policijski službenici PGP Bajakovo spriječili pokušaj ulaska dvoje stranaca s krivotvorenim osobnim iskaznicama Republike Hrvatske.

Jučer, 20. studenog u jutarnjim satima, pri ulaznoj graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Bajakovo, dvoje putnika iz autobusa srpskih registracijskih oznaka je policijskom službeniku predočilo hrvatske osobne iskaznice.

Policijski službenik koji je obavljao graničnu kontrolu posumnjao je u vjerodostojnost osobnih iskaznica te je obavljena njihova detaljna provjera. Utvrđeno je kako se radi o krivotvorenim dokumentima, stoga su dvoje putnika uhićeni zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se radi o državljanima Turske u dobi od 36 i 32 godine, koji su krivotvorenim ispravama pokušali nezakonito ući u Republiku Hrvatsku.

Nad osumnjičenima je proveden upravni postupak sukladno odredbama Zakona o strancima, dok je kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.